Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.04.2019 08:10

Poslanci MsZ v Žiline schválili zriadenie Útvaru hlavného architekta


Snímka: MsÚ Žilina


Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline schválili na pondelkovom rokovaní zriadenie Útvaru hlavného architekta (ÚHA) ako rozpočtovej organizácie mesta. Primátor Žiliny Peter Fiabáne považuje zriadenie ÚHA za jednu z podstatných vecí pri koncepčných zmenách.


"Každé rozumné mesto sa v tomto storočí potrebuje rozvíjať plánovite, koncepčne a správne na základe informácií či dát. Toto dnes mestu chýba a zriadenie ÚHA je prvý krok, aby sme naozaj vykročili správnou nohou," povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.       

Doplnil, že mesto pripraví výberovú komisiu a výberové konanie. "Nadpolovičná väčšina výberovej komisie budú odborníci z mimo žilinského prostredia. Oslovili sme Slovenskú komoru architektov, hľadáme ľudí, ktorí sú naozaj kompetentní. Nemám problém, aby nám výber pomohli urobiť aj ľudia zo zahraničia. No a potom veľmi kvalitná kampaň, aby sme naozaj oslovili, koho sa dá. Kto má záujem odborne sa realizovať a cíti sa pripravený, v Žiline sú, čo sa týka výberového konania, dvere otvorené," zdôraznil Fiabáne.       

Meno riaditeľa ÚHA by podľa neho mohli schvaľovať na júnovom zasadnutí MsZ. "Na základe jeho odbornosti bude kreovaný aj zvyšok útvaru, v ktorom by mali byť zastúpené ďalšie profesie - architekt, urbanista, sociológ, krajinár, dopravný inžinier. Sľubujeme si od toho, že budeme mať útvar, ktorý bude rovnocenným partnerom odborným útvarom na mestskom úrade. Partnerom pre poslancov, veľmi silným partnerom developerom a všetkým, ktorí do Žiliny prichádzajú, chcú tu investovať, stavať, či niečo riešiť. Partnerom pre vedenie mesta, pre všetky dôležité rozhodnutia, ktoré nás čakajú," podotkol žilinský primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2018
Poslanci MsZ schválili opatrenia na eliminovanie diviakov na území mesta
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline schválili na pondelkovom (23. 4.) zasadnutí návrh opatrení, ktoré by mali pomôcť eliminovať výskyt diviačej zveri na území mesta.
viac
24.09.2020
Snina chce štátnu pomoc použiť na investičné akcie
Mesto Snina chce štátnu pomoc v podobe návratnej finančnej výpomoci vo výške 447 576 eur použiť na viaceré investičné akcie. O schvaľovaní prijatia pôžičky i o zámere samosprávy s jej využitím budú mestskí poslanci rozhodovať na svojom zasadnutí vo štvrtok popoludní.
viac
14.12.2021
Žilina bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 95,93 milióna eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli v pondelok na zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
14.12.2022
Žilina bude v roku 2023 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 97,58 milióna eur
Mesto Žilina bude v roku 2023 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 97,58 milióna eur. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na utorňajšom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %