Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.06.2018 09:37

Policajné psy si zmerajú svoje sily na Majstrovstvách Slovenska


Ilustračná snímka


Policajné psy od pondelka súťažia na 12. ročníku Majstrovstiev Slovenska. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová, ide o majstrovstvá vo výkone policajných psov v špeciálnej kynológii.


Psy budú súťažiť od pondelka do piatka (15. 6.) v priestoroch Strednej odbornej školy v Devínskej Novej Vsi.       

Majstrovstvá Slovenska sú každoročne vrcholovou prezentáciou profesionálnej pripravenosti najlepších psovodov jednotlivých krajských riaditeľstiev Policajného zboru. „Cieľom majstrovstiev je porovnať, ako sú psy vycvičení vo vyhľadávaní drog, výbušnín a výbušných systémov,“ vysvetlila Baloghová.       

Policajní psovodi so svojimi psami predvedú ostatným účastníkom súťaže, ako pomáhajú a chránia pri plnení svojich služobných úloh. Zmerajú si sily v niekoľkých náročných disciplínach. Vo vopred stanovenom čase budú musieť vyhľadať a označiť vzorky drog a výbušnín v batožine, v objekte, v dopravnom prostriedku a v teréne. Nebudú chýbať ani cviky poslušnosti. Vzorky drog a výbušnín budú skutočné.       

Riaditeľom súťaže je zástupca riaditeľa Odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru Marian Charvát. Na objektívnosť a nezaujatosť súťaže bude dohliadať hlavný rozhodca Patrik Vincúr.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
Štatutári by si mali elektronické OP vybaviť čo najskôr
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyzýva štatutárov, aby si čo najskôr vybavili alebo aktivovali elektronické občianske preukazy (OP). Odporúča využiť v súčasnosti relatívne pokojné obdobie na oddeleniach dokladov.
viac
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
09.09.2019
Zaplatiť pokutu bude o niečo jednoduchšie
Na jeseň tohto roka dostanú dopravní policajti do užívania nových 155 kusov POS platobných terminálov.
viac
06.08.2020
Polícia hľadá nové policajné psy
Policajti hľadajú nové policajné psy. Odbor kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru (PZ) SR vypísal verejné obstarávanie na psy na služobné využitie v rámci PZ SR. Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %