Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.04.2016 09:01

Pokračovanie Nórskeho finančného mechanizmu je dobrá správa


Norway grants


Združenie miest a obcí Slovenska víta dohodu medzi vládou Slovenskej republiky a Nórskym kráľovstvom o pokračovaní Nórskeho finančného mechanizmu na ďalších sedem rokov.


Nórsky finančný mechanizmus patrí medzi finančnú pomoc, s ktorou majú mnohé samosprávy veľmi dobré skúsenosti. Vďaka tejto podpore sa v ostatných rokoch podarilo viacerým mestám a obciam zvýšiť kvalitu života v rôznych oblastiach. „Nástroje Nórskeho finančného mechanizmu považujeme za významnú pomoc, pretože poskytujú podporu aj v oblastiach, ktoré sú na Slovensku stále značne podhodnotené, napr. investície do životného prostredia a do kultúrnych pamiatok,“ hovorí výkonný podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska Milan Muška a dopĺňa: „Budeme radi, ak tento cieľ bude súčasťou finančného mechanizmu aj v ďalšom období.“  

Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje nielen skutočnosť, že vďaka nórskym fondom boli v uplynulom období v mestách a obciach na Slovensku zrekonštruované a vybudované mnohé objekty, ale aj príkladný mechanizmus riadenia týchto fondov, ktorý by mohol svojím nastavením poslúžiť za vzor mnohým operačným programom v rámci eurofondov. „S týmto finančným mechanizmom sa spájajú jasné pravidlá, ktorými si koneční príjemcovia vytvorili dôveru, ktorá je prvým predpokladom úspešného čerpania a implementácie projektov,“ zdôrazňuje Milan Muška.

Autor: Michal KALIŇÁK, hovorca ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
15.06.2016
Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede
Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.
viac
18.09.2018
Kongres Lepšia správa 2018 pozýva zástupcov samospráv
Združenie pre lepšiu správu bytových domov organizuje prvý interaktívny kongres pre správcov bytových domov, mestské bytové podniky a zástupcov samospráv. Časť programu kongresu sme zamerali na samosprávu z dôvodu prieniku záujmov s oblasťou správy bytových domov.
viac
16.10.2020
ZMOS má ďalší úspešný projekt. Aktuálne sa bude orientovať na Ukrajinu
Združenie miest a obcí Slovenska uspelo pri schvaľovaní nového projektu. Intenzívna slovensko – ukrajinská spolupráca potrvá 24 mesiacov a bude mať konkrétne parametre udržateľnosti aj užitočnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %