Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.07.2017 01:46

Podtatranské múzeum pripravilo letnú čitáreň a prednášky


Plagát.


Podtatranské múzeum v Poprade vo svojej pobočke v mestskej časti Spišská Sobota pripravilo pre svojich návštevníkov letnú čitáreň. Tá je spojená aj s prednáškami, ktoré sa uskutočnia dvakrát mesačne počas letných mesiacov vždy v stredu.


Botanické diela 16. až 19. storočia predstaví Jana Kušniráková z múzea v stredu 12. júla o 20. hodine. O dva týždne neskôr (26. 7.) bude prednášať Elena Bekešová na tému Modrotlač vo fonde Podtatranského múzea v Poprade.       

V priebehu augusta sú pre návštevníkov pripravené dve prednášky, obe so začiatkom o 20. hodine. Téma Múzeum otvorené ..., bude venovaná 130. výročiu otvoreniu Karpatského múzea v Poprade. Naplánovaná je na 9. augusta. Viesť ju bude Magdaléna Bekessová.

Posledná prednáška 23. augusta bude venovaná téme Poprad vo svetle novších archeologických nálezov. Prednášať bude Marián Soják z Archeologického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) Nitra s pracoviskom v Spišskej Novej Vsi.      

V pobočke Podtatranského múzea v Spišskej Sobote sa nachádzajú štyri stále expozície. Venované sú cechom a remeslám na hornom Spiši, meštianskemu bývaniu i osobnostiam tejto mestskej časti. Posledná stála expozícia má názov Vznešenosť a pokora. Návštevníkom ponúka prehliadku sakrálnymi umelecko-historickými pamiatkami zo 17. až 19. storočia, ktoré tvorili súčasť interiérov niektorých spišských kostolov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
13.11.2017
Prednáška Pavla Dvořáka s názvom Turci na Slovensku
Hradné múzeum vo Fiľakove pripravilo na november ďalšie literárne podujatie v rámci projektu „Do knižnice nielen pre vedomosti!“.
viac
20.07.2018
Leto na hrade Matúša Čáka, pestrá ponuka v zariadeniach v pôsobnosti župy
Tohtoročné leto na Trenčianskom hrade, ktorý je v správe Trenčianskeho múzea v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa bude niesť v znamení historicky ladených podujatí pre malých i veľkých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %