Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.10.2018 11:55

Podchodom Trnavské mýto prešlo za prvý mesiac od otvorenia milión ľudí


Miliónti návštevnici Podchodu Trnavské mýto.


Po rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte si Bratislavčania už naplno užívajú moderný a plne funkčný podchod s obchodmi a službami. Svedčí o tom aj fakt, že podchodom za prvý mesiac od znovuotvorenia prešlo už milión ľudí.


Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci so spoločnosťou Immocap Group, a.s. slávnostne otvorili vynovený podchod 27. augusta 2018.Nielen Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta môžu využívať moderný podchod so všetkým, čo k tomu patrí.

O význame podchodu pre mesto hovorí aj fakt, že denne ním prejde viac ako 30 000 ľudí. Oproti obdobiu pred rekonštrukciou, to predstavuje 20 % nárast návštevnosti od otvorenia podchodu, ktorý poslúžil už viac ako miliónu ľuďom. „Som rád, že podchod na Trnavskom mýte znovu ožil a ľudia ním prechádzajú bez obáv a radi sa tu pristavia. Bratislava sa tak môže pochváliť moderným a bezbariérovým miestom, ktorým denne prejde viac ako 30 000 ľudí,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Prvým trom milióntym návštevníkom odovzdal primátor Bratislavy kyticu a spoločnosť Immocap Group, a.s. pre nich pripravila prekvapenie v podobe darčekov od prevádzok v podchode.

„Veľmi ste ma prekvapili, ďakujem. Podchodom chodím každý deň. Oceňujem, že cestou ušetrím veľa času, keďže si tu môžem nakúpiť bežné veci. Je to tu moderné, pekné, svetlé a čisté,“ neskrývala nadšenie právnička Lucia K., jedna z prvých troch milióntych návštevníkov podchodu Trnavské mýto. Rovnako aj 84 ročná dôchodkyňa Gizela S. bola príjemne prekvapená a veľmi ju potešili darčeky, keďže ako sama povedala, nikdy v živote nič nevyhrala. Medzi prvými odmenenými bola aj Simona T., mamička na materskej dovolenke.

Bratislavčania, ktorí podchod využívajú, tu nájdu všetko potrebné - potraviny, lekáreň, papiernictvo, predajňu tlače aj kvetinárstvo či obuvníctvo a krajčírstvo alebo nechtové štúdio. Samozrejmosťou sú aj prevádzky rýchleho občerstvenia, pekáreň, čerstvé šťavy či kaviareň. Svoje zázemie v podchode má aj zákaznícke centrum ZSSK.

Viac informácií na: www.trnavskemyto.sk

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2016
Už túto nedeľu sa otvorí Dunajská promenáda
V nedeľu 3. júla sa oficiálne otvorí Dunajská promenáda, ktorá prešla mnohými revitalizačnými zmenami, a ktorej súčasťou budú v budúcnosti aj planetárium a mediatéka.
viac
26.10.2017
Začala sa revitalizácia podchodu na Trnavskom mýte
Náklady, ktoré vynaloží Immocap na revitalizáciu podchodu dosiahnu 2,5 mil. eur, hlavné mesto investuje 1,2 mil. eur. V lete 2018 tak po rokoch chátrania budú mať Bratislavčania moderný kultivovaný podchod na úrovni európskych metropol.
viac
28.11.2017
Hlavné mesto má prvý betónový skatepark
Hlavné mesto má po šiestich rokoch snáh dobrovoľníkov prvý betónový skatepark. Nachádza sa v areáli Spojenej školy Svätej rodiny na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke a od nedele je pre verejnosť oficiálne otvorený.
viac
07.04.2018
Rekonštrukcia pochodu na Trnavskom mýte sa blíži k poslednej fáze
Hlavné mesto v spolupráci s developerskou spoločnosťou Immocap Group a. s. pokračuje v rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte podľa plánu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %