Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.08.2017 12:03

Pocta slobode už v piatok na Devíne


Pozvánka.


Na bratislavskom hrade Devín sa opäť stretnú legendy českej a slovenskej hudobnej scény. Tie vystúpia už tento piatok počas podujatia Tribute to freedom, teda Pocta slobode, ktoré deviatykrát organizuje Bratislavský samosprávny kraj.


„Podujatie Pocta slobode organizuje župa každý rok a symbolicky práve tu na hrade Devín, ktorý sa postupne stáva pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Tribute to freedom je od roku 2009 jedným z kultúrnych vrcholov leta v regióne, je to už taká tradícia, preto sa na ňom predstavujú tie najväčšie česko-slovenské hviezdy. Takže už tento piatok 18. augusta o 18:30 sa stretneme na hrade Devín,“ pozýva návštevníkov predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Slávnostný koncert Tribute to freedom, teda Pocta slobode, sa uskutoční pri príležitosti 73. výročia Slovenského národného povstania, 49. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy a 28. výročia pádu Železnej opony.

Podujatie, organizované Bratislavským samosprávnym krajom, sa bude konať v piatok 18. augusta 2017 so začiatkom programu o 18:30 hodine. O dobrú náladu a skvelý kultúrny zážitok sa na hradnom pódiu na Devíne postarajú slovenskí a českí umelci, a to obľúbená acapella Fragile a hostia z Českej republiky nezabudnuteľní Václav Neckář so skupinou Bacily a Marie Rottrová s orchestrom Karla Vlacha.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Devín bude v sobotu ríbezľový
Na sobotňajšom podujatí sa bude prezentovať samotná ríbezľa ako aj rôzne výrobky z tohto ovocia.
viac
18.08.2016
Na Devíne opäť „Pocta slobode“
Bratislavský samosprávny kraj už po ôsmy raz pripravuje koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“, ktorý bude už tento piatok na bratislavskom hrade Devín. Predstavia sa Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová. Vstup na podujatie je voľný.
viac
18.08.2018
Hrad Devín bol miestom desiateho koncertu Pocta slobode
Tribute To Freedom – Pocta slobode je názov koncertu, ktorý sa v piatok večer uskutočnil na hrade Devín. Desiaty ročník tohto podujatia, podobne ako všetky predchádzajúce, si zvolil za miesto koncertovania práve toto pamätné miesto.
viac
04.06.2022
Na Hrad Devín sa vracajú rytieri, priblížia obdobie renesancie
Na bratislavský Hrad Devín sa po dvoch rokoch opäť vracajú rytieri. V sobotu návštevníkov presunú do obdobia renesancie. Areál hradu bude otvorený do 18.00 h. Informuje o tom Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel Tostabur, ktoré podujatie organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %