Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.09.2017 07:00

Počas envirojazdy budú v meste uzatvorené niektoré miestne komunikácie


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Liptovský Mikuláš upozorňuje vodičov, že v nedeľu 17. septembra v čase o 16., o 17. a o 18. hodine v trvaní približne po 20 minút bude pre automobilovú dopravu uzatvorená ulica Školská, Kuzmányho aj M. Pišúta, cez ktoré povedie cyklojazda.


Na dopravnú situáciu budú dohliadať príslušníci mestskej polície. V prípade nepriaznivého počasia sa envirojazda mestom neuskutoční.

V rámci envirojazdy môžete 17. septembra prísť na Námestie osloboditeľov na bicykli, korčuliach či kolobežke a absolvovať okruhy okolo centra v troch možných časoch o 16:05, 17:00 a 18.00 hod. Podporíte tým životné prostredie, nemotorovú dopravu a zdravý životný štýl.

V programe na námestí vystúpi Freeze dance group, pripravené sú súťaže pre deti, ukážka činnosti mestskej polície, testovanie elektrobicyklov a elektromobilov či atrakcie pre deti.

Počas Európskeho týždňa mobility (16. – 22. septembra) sa mesto Liptovský Mikuláš okrem envirojazdy zapojilo aj novou aktivitou – organizuje cykloraňajky na cyklochodníku. Tie sa uskutočnia 22. septembra v rámci Dňa bez áut  - kto príde na bicykli, kolobežke, ale napríklad aj pešo podporiť nemotorovú dopravu k odpočívadlu na cyklochodníku pri Iľanovskom moste, bude pre neho v čase od 7:00 do 8:30 hod. nachystané zdravé občerstvenie.

Autor: (Viktória Čpčíková, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Naštartujte sa pre zmenu, vymeňte auto za bicykel
Čím viac bude v meste cyklistov, tým viac si ich šoféri áut budú všímať a tým zdravšie a bezpečnejšie bude mesto. Mesto Zvolen sa zapája do Európskeho týždňa mobility a vyzýva Zvolenčanov, aby vymenili aspoň na jediný deň auto za bicykel.
viac
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
24.12.2017
Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %