Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.08.2019 04:50

Po komplexnej rekonštrukcii opäť otvoria pasáž z námestia


Pasáž na Námestí sv. Mikuláša. Snímka zdroj: mesto Stará Ľubovňa


Po kompletnej rekonštrukcii onedlho mesto Stará Ľubovňa opäť sprístupní pasáž na Námestí sv. Mikuláša. Podľa primátora Ľuboša Tomka išlo o jednu z najvýznamnejších investičných akcií mesta, ktorú realizovali vlani a počas tohto roka.


„Modernizácia bola rozdelená do dvoch etáp, pričom prvá v hodnote takmer 55.000 eur zahŕňala rekonštrukciu podchodu a zadnej časti jedného z najvýznamnejších meštianskych domov pamiatkovej zóny, ktorého súčasťou je aj táto pasáž. Druhá etapa predstavovala vybudovanie architektonicky modernej presklenej časti, nadväzujúcej na historické klenby podchodu,“ konkretizoval Tomko.       

Dodal, že vďaka investícii za takmer 230.000 eur sa vybudoval krytý komunikačný priestor s prirodzeným presvetlením. Vytvoril sa tak podľa neho príjemnejší a pocitovo bezpečnejší prechod pre peších, ktorý bude taktiež slúžiť aj ako exteriérová galéria. Pasáž je veľmi frekventovanou časťou Námestia sv. Mikuláša, obyvatelia i návštevníci mesta ňou prechádzajú na Farbiarsku ulicu. Slávnostné otvorenie zmodernizovanej pasáže sa uskutoční na budúci týždeň.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Brány zrekonštruovanej pasáže sú oficiálne otvorené
Komplexná rekonštrukcia pasáže predstavovala jednu z najvýznamnejších akcií Mesta Stará Ľubovňa, ktorej realizácia prebiehala počas minulého i tohto roka. Z dôvodu rozsahu a náročnosti jednotlivých prác sa uskutočnila v dvoch etapách.
viac
09.01.2020
Nový zimný štadión príde slávnostne otvoriť Marián Hossa
Nový zimný štadión v Starej Ľubovni príde slávnostne otvoriť rodák Marián Hossa. Hoci od nového roka je už ľadová plocha s hľadiskom v prevádzke, slávnostná ceremónia je plánovaná na 14. januára.
viac
14.04.2021
Župa otvorila ďalšie očkovacie centrum v Starej Ľubovni
Prešovský samosprávny kraj po Prešove, Humennom a Poprade otvoril včera v spolupráci s Ľubovnianskou nemocnicou nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Starej Ľubovni. Jeho fungovanie poznačili opakované problémy s prihlasovaním záujemcov cez štátny registračný systém.
viac
31.05.2021
Ľubovnianska nemocnica má nový urgent, operačné i pôrodné sály
Ľubovnianska nemocnica má za sebou rozsiahlu rekonštrukciu. V rámci projektu dobudovania jej kapacít a modernizácie infraštruktúry sa tu preinvestovalo 7 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %