Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.02.2017 07:00

Plesová sezóna v bratislavskom regióne


Pozvánka.


Cez víkend sa bude v bratislavskom regióne plesať takmer na každom kroku.


V piatok to bude XVII. Petržalský maškarný ples 2017 v DK Zrkadlový háj. V sobotu (4. 2.) sú milovníci tej pravej tancovačky pozvaní na Ples v hoteli Tatra, 19. Ples východniarov, 48. Záhorácky bál ako aj VIII. Reprezentačný ples golfistov. Obdobie fašiangov so sebou tento víkend prinesie aj tento rok Ružinovské zabíjačkové slávnosti 2017. Rozvoniavať to bude v sobotu od 10. hodiny v ružinovskom Parku A. Hlinku.

„Fašiangové obdobie sa v bratislavskom regióne už tradične spája s plesmi a bálmi. Plesy tento víkend tak prinesú radosť všetkým vyznávačom zábavy tohto charakteru,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký. 

Vytiahnite slávnostnú róbu a predveďte sa už zajtra v Dome kultúry Zrkadlový háj v Petržalke, kde o 19. hodine  začne XVII. Petržalský maškarný ples 2017. Večerom bude sprevádzať moderátor Roman Pomajbo a nebude chýbať sprievodný program v podobe Hit Band, Modus Memory, ľudová hudba Ekonóm, Danseup, Duo Fénix a Dj Brcho. 

Agentúra JUTURN SLOVAKIA v sobotu 4. 2. od 19. hodiny pozýva všetkých abstinujúcich golfistov s priateľmi a nehráčmi golfu vynahradiť si tancom a zábavou letné golfové radovánky aj počas fašiangov. VIII. Reprezentačný ples golfistov ponúkne negolfovej verejnosti ako aj golfovým nadšencom priestor stretnúť sa aj mimo golfového ihriska bez golfovej výstroje a spríjemniť si večer v príjemnej spoločenskej atmosfére v priestoroch  Hotela Saffron. Na plese bude slávnostné vyhodnotenie golfovej sezóny roku 2016 a do tanca zahrá skupina Vidiek.

V ten istý deň v rovnakom čase o zábavu nebude núdza ani v Hoteli Tatra v Bratislave. Tam sa uskutoční už druhý ročník plesu, na ktorom vystúpi okrem tanečných skupín aj Samo Tomeček&Live band a módny butik V&E fashion predvedie módnu prehliadku spoločenských šiat. Nebudú chýbať ani spevácke vystúpenia z réžie Divadla Nová Scéna.

O večer plný zábavy nebude núdza ani na XIX. Plese východniarov taktiež v sobotu (4. 2.) od 19. hodiny v hoteli DoubleTree by Hilton. Rodáci z východu ako aj všetci ostatní, ktorí majú radi tento kút Slovenska  sú zvaní na ples organizovaný pod záštitou patriotu – Klubu východniarov v Bratislave.

Už 48. Záhorácky bál pripravený Spolkom Záhorákov odštartuje túto sobotu o 19:30 v Hoteli Pressburg v Bratislave. Večerom tradične prevedie špičková záhorácka kapela bratov Zajačkovcov so spevákom Karolom Malým. Hosťom plesu bude Záhoráčka Janka Kociánová.  Vystúpi folklórny súbor Leváranek a súbor Fjertúšek.

Tento víkend nás okrem spoločenského plesania čakajú aj Ružinovské zabíjačkové slávnosti 2017. Dňa 4. februára od 10. hodiny budú v Parku A. Hlinku rozvoniavať zabíjačkové špeciality. Organizátori na tento rok pripravili ukážky tradičnej zakáľačky, chýbať nebudú ani farmári s mäsovými výrobkami, ochutnávka ovarovej kaše, súťaž vo varení kapustnice a bohatý kultúrny program. Počas podujatia si môžete zakúpiť klobásky, slaninu, čerstvé mäsové pochutiny, pečené rebierka, či bravčové kolená. Nebude chýbať ani fašiangový sprievod v podaní Folklórneho súboru Karpaty, ako aj vystúpenie Moniky Rigó- korunovanej kráľovnej cigánskych čardášov, či koncert kapely Salamander.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
27.10.2017
Posledný októbrový víkend prinesie pestré zážitky
Ružinovský folklórny festival, Boj o Bratislavu, Príbeh o mŕtvej neveste na hrade Červený Kameň, 1. Záhorácka ľudová zábava, Rozprávková jeseň v DK Zrkadlový háj. Posledný októbrový víkend v bratislavskom regióne bude v znamení divadla a pestrých zážitkov!
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %