Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.03.2019 05:25

Platby za odpad odpustia stovkám ľudí, ktorí sa zdržiavajú mimo mesta


Ilustračná snímka (odpady.sk)


Mesto Veľký Krtíš odpustilo tento rok poplatok za komunálny odpad 497 osobám a znížilo ho pre 491 osôb. Žiadosť si mohli podať všetci tí, ktorí počas roka pracujú, študujú, alebo sa zdržiavajú mimo mesta. Veľký Krtíš má pri tom približne 12.500 obyvateľov.


"Odpustenie poplatku sa môže uplatniť vtedy, keď sa osoba viac ako 90 dní v zdaňovacom období nezdržiava na území mesta z dôvodu pobytu v zahraničí. Zníženie poplatku o 50 percent je vtedy, keď sa osoba viac ako 90 dní v zdaňovacom období nezdržiava na území mesta, vo väčšine prípadov z dôvodu práce, alebo štúdia mimo mesta," uviedla pre TASR hovorkyňa mestského úradu Erika Grega.       

Ten, kto si chce danú úľavu uplatniť, musí mať v meste trvalý pobyt, podať si žiadosť so všetkými potrebnými náležitosťami a mať vyrovnané poplatky za komunálny odpad za predchádzajúce obdobie.         

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2018
Žilina plánuje znížiť poplatky za odpad i miestne dane
Úspora približne deväť eur ročne pre štvorčlennú rodinu v Žiline. Priniesť by ju mohla zmena v poplatkoch za komunálny odpad, ktorú aktuálne pripravuje žilinská radnica.
viac
23.01.2019
V Brezne môžu ušetriť na poplatkoch za odpad, treba sa včas nahlásiť
V prípade, že idete študovať, pracovať, bývať mimo Brezna, požiadajte o zníženie, resp. odpustenie poplatku za komunálny odpad. Zľavu si môžu uplatniť aj občania v hmotnej núdzi či držitelia preukazu ŤZP.
viac
08.10.2020
Mesto zverejnilo návrh VZN, plánuje zvýšiť poplatok za odpad
Mesto Skalica zverejnilo na úradnej tabuli návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, z ktorého vyplýva, že poplatok by sa mal zvýšiť o viac ako päť percent.
viac
06.07.2022
Vo Veľkom Krtíši vlani vytriedili 1266 ton komunálneho odpadu
Obyvatelia mesta Veľký Krtíš vlani vytriedili 1266 ton komunálneho odpadu. Potvrdila to Veronika Krupová z kancelárie primátora mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %