Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.02.2018 12:02

Partnerstvo pre Horné Záhorie má štatút MAS, región získa takmer 1,5 milióna eur


Logo


Vďaka tomu príde do regiónu 1 485 000 eur, ktoré združenie získalo z Programu rozvoja vidieka (PRV) SR a z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), informovala manažérka MAS Dagmar Michaličková.


      Združenie pôsobí predovšetkým v okrese Skalica, z ktorého sú v združení tri mestá a 18 obcí. Okrem nich sú členmi obec Smolinské z okresu Senica, desať členov z podnikateľského a 14 z občianskeho sektora. „Ide o aktívnych podnikateľov z oblasti služieb a výroby a občianske združenia z oblasti vidieckeho cestovného ruchu, kultúry a športu," doplnila manažérka.      

V súčasnosti združenie zatiaľ nemá vyhlásené žiadne výzvy. „Zatiaľ nemáme schválené čiastočné žiadosti z PRV a IROP a výberové kritéria pre výber projektov. Systém riadenia je značne komplikovaný a procesne náročný," ozrejmila Michaličková.      

MAS Horné Záhorie už výzvy o dotácie predložilo na odborné hodnotenie. „Čakáme, kedy bude ukončené a príde k podpisu zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku," spresnila manažérka. Prvá výzva bude z opatrenia Investície do vytvárania, zlepšovania alebo rozširovania všetkých druhov infraštruktúr malých rozmerov. Oprávnení prijímatelia budú obce alebo združenia obcí s právnou subjektivitou.     

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2018
V Kráľovciach-Krnišove už môžu občania dovážať k úradu päť druhov odpadu
Obyvatelia malej obce Kráľovce-Krnišov v okrese Krupina, majú už niekoľko mesiacov možnosť prinášať viacero zložiek triedeného odpadu k obecnému úradu. Obec tam totiž zriadila zberné miesto s prístreškom. Získala na to dotáciu 5000 eur od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).
viac
26.01.2018
Na rozvoj regiónu získalo MAS Záhorie 1,6 milióna eur
Od novembra 2017 má na základe rozhodnutia Pôdohospodárskej platobnej agentúry združenie 20 obcí z okresu Senica štatút Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie. Združenie začne čoskoro realizovať viacero miestnych rozvojových projektov s rozpočtom 1,6 milióna eur.
viac
14.07.2022
Mesto Senica a MAS Záhorie pripravujú cyklotrasu z mesta až po Šaštín-Stráže
Mesto Senica ako člen Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie pripravuje spolu s ďalšími členmi projekt na cyklotrasu, ktorá by mala spojiť Senicu a Šaštín-Stráže. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
20.06.2023
Obec Kopčany získala v Prahe ocenenie za premenu kaštieľa
Obec Kopčany získala ocenenie odbornej poroty a druhé miesto v internetovom hlasovaní v Českej a Slovenskej republike v rámci súťažnej výstavy Moja vlasť – Cestami premien. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %