Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.02.2019 09:35

Partizánske prispeje z rozpočtu školám na projekty, ktoré vyberú žiaci


Ilustračná snímka (tasr)


Samospráva Partizánskeho spúšťa nový projekt Participatívna škola. Po Fonde tematického vzdelávania, prostredníctvom ktorého získali školy financie z mesta na exkurzie, ide o ďalšiu finančnú podporu z mesta na ich aktivity.


"Každá jedna základná a stredná škola na území mesta môže požiadať o 500 eur na jeden projekt, o ktorom rozhodnú žiaci alebo študenti," načrtol primátor Jozef Božik.       

Nevylúčil, že sumu 500 eur do budúcna samospráva nenavýši, pokiaľ sa zistí, že študenti alebo žiaci budú mať spolu s pedagógmi o nový projekt záujem. "Chcel by som, aby každý rok bol z iniciatívy študentov na základe ich participácie realizovaný jeden projekt v hodnote minimálne 500 eur, v budúcnosti možno aj 1000 eur," doplnil.       

Financie z mesta budú môcť žiaci využiť na akýkoľvek svoj zámer, podľa primátora môže ísť o projekt skrášlenia nejakej časti školy. "Projektov musí byť samozrejme viac, aspoň tri alebo štyri alebo minimálne dva. A študenti a žiaci rozhodnú hlasovaním, ktorý projekt sa bude realizovať," priblížil.       

S Participatívnou školou začína partizánska samospráva v tomto kalendárnom roku. "Chceme, aby sa učili spoluzodpovednosti za nakladanie s verejnými prostriedkami, ktorých cieľom je skrášliť nejakú časť školy, exteriér alebo realizovať nejakú spoločenskú aktivitu," dodal Božik.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
30.09.2018
TSK ako prvý kraj zavádza participatívne rozpočty na stredných školách
Úrad splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) otvárajú v školskom roku 2018/2019 pilotný ročník zavádzania participatívnych rozpočtov na stredných školách v pôsobnosti kraja.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
02.06.2023
Podporu z rozpočtu mesta dostane desať komunitných projektov
Baťoviansky rínok, večerný beh Partizánskym či oddychové zóny podporí samospráva Partizánskeho financiami zo svojho rozpočtu. Dotáciu 20 000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %