Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2019 12:25

OZ Divé maky hľadá talentované rómske deti


Ilustračná snímka (tasr)


Občianske združenie Divé maky, ktoré viac ako 13 rokov pomáha nadaným rómskym deťom zo sociálne slabšieho prostredia v sebarealizácii, získaní vzdelania a úspešnom zaradení sa do života, hľadá nové talenty. TASR o tom informovalo OZ.


„Prostredníctvom štipendií, individuálnej podpory mentorov a rozvojových aktivít prispievame k budovaniu sebavedomej a úspešnej generácie mladých Rómov. Tešíme sa na nováčikov,“ uviedla koordinátorka štipendijného programu Divé maky Katarína Rabatinová. Súčasne vyzvala na prihlasovanie talentovaných rómskych detí do programu, ktorý im poskytuje šancu pracovať na rozvoji svojho potenciálu.       

Ako o tom informovalo OZ, hľadá deti zo sociálne znevýhodnených pomerov od šiestich do 16 rokov so speváckym, tanečným, divadelným, hudobným či športovým talentom. Mali by mať dobré výsledky v škole a chuť na sebe pracovať.       

Informácie potrebné na prihlásenie sú k dispozícii na www.divemaky.sk, prihlásiť sa možno do 15. mája.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2017
Rezort vnútra zvýši v škôlkach vzdelanostnú úroveň rómskych detí
V škôlkach pribudne počet detí z prostredia marginalizovaných rómskych komunít (MRK), čím sa zvýši ich vzdelanostná úroveň. Vytvorené bude inkluzívne prostredie, a to prostredníctvom zapojenia asistentov učiteľa a odborných zamestnancov.
viac
28.05.2018
Červené nosy pomáhajú v Žiline už 12 rokov
Od roku 2006 sa deti na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie žilinskej nemocnice tešia z návštev profesionálnych zdravotných klaunov z OZ Červený Nos Clowndoctors. Každý pondelok a štvrtok prinášajú radosť a smiech nielen detským pacientom, ale aj ich rodičom, lekárom a sestričkám.
viac
08.02.2021
Organizácia Zdravé regióny ponúka pomoc v MRK
V súvislosti s avizovaným návratom detí do škôl, ako aj povinnosťou testovania sa zriaďovatelia a riaditelia škôl, ktoré navštevujú títo žiaci, môžu obrátiť na koordinátorov štátnej príspevkovej organizácie Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %