Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.04.2019 12:25

OZ Divé maky hľadá talentované rómske deti


Ilustračná snímka (tasr)


Občianske združenie Divé maky, ktoré viac ako 13 rokov pomáha nadaným rómskym deťom zo sociálne slabšieho prostredia v sebarealizácii, získaní vzdelania a úspešnom zaradení sa do života, hľadá nové talenty. TASR o tom informovalo OZ.


„Prostredníctvom štipendií, individuálnej podpory mentorov a rozvojových aktivít prispievame k budovaniu sebavedomej a úspešnej generácie mladých Rómov. Tešíme sa na nováčikov,“ uviedla koordinátorka štipendijného programu Divé maky Katarína Rabatinová. Súčasne vyzvala na prihlasovanie talentovaných rómskych detí do programu, ktorý im poskytuje šancu pracovať na rozvoji svojho potenciálu.       

Ako o tom informovalo OZ, hľadá deti zo sociálne znevýhodnených pomerov od šiestich do 16 rokov so speváckym, tanečným, divadelným, hudobným či športovým talentom. Mali by mať dobré výsledky v škole a chuť na sebe pracovať.       

Informácie potrebné na prihlásenie sú k dispozícii na www.divemaky.sk, prihlásiť sa možno do 15. mája.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2018
Rómske deti na Luníku IX odohrali predstavenie s americkými hercami
Divadelným predstavením v komunitnom centre na Luníku IX v Košiciach v stredu vyvrcholila spolupráca umelcov z divadla Dramatic Adventure Theatre (DAT) z New Yorku s rómskymi deťmi z tohto košického sídliska.
viac
13.12.2018
Gindalos je zrkadlo, ktoré nastavujeme svojim predsudkom
Postaviť sa na pódium je pre rómske deti ešte o niečo ťažšie ako pre nerómske. Okrem vlastnej hanblivosti musia často prekonávať predsudky druhých ľudí.
viac
06.02.2019
Slovnaft odštartoval 12. ročník Talentov Novej Európy
Talentované deti a mladí ľudia sa môžu do 25. februára 2019 už po dvanásty raz prihlásiť do grantového programu Talenty Novej Európy. Slovnaft a Stredoeurópska nadácia prerozdelia aj v tomto ročníku 66-tisíc eur medzi nadané talenty.
viac
15.08.2022
Mladé rómske talenty sa predviedli počas galaprogramu Divých makov
Mladí Rómovia predviedli v sobotu (13. 8.) večer v Bratislave svoj talent počas galaprogramu Divých makov. Mládež vystúpila pod vedením skúsených a známych umelcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %