Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.04.2017 11:27

Otvorenie pasienkovej sezóny


Ilustračná snímka: (tr).


Biofarma v Podkylave pozýva na slávnostné otvorenie pastierskej sezóny.


Zaujímavé podujatie, ktoré sa uskutoční pri príležitosti otvorenia pasienkovej sezóny priblíži návštevníkom život na farme, každodennú prácu pastierov vrátane výroby syrov, či tradičných pastierskych hudobných nástrojov. Návštevníci si budú môcť prezrieť historické poľnohospodárske stroje aj ukážku práce ovčiarskych psov.

V rámci sprievodných podujatí vystúpi folklórny súbor Limbora, ľudoví remeselníci predstavia svoju tvorbu a nebude chýbať ani možnosť odviezť sa na koči. Pre návštevníkov bude pripravený grilovaný býk spolu s rôznymi regionálnymi špecialitami Agropenziónu Adam.

Miesto konania: Farma Charolais, Podkylava

Termín konania: 1. máj 2017 od 11. hodiny

 

Autor: (Trenčín region)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2017
Ľubovnianske múzeum a skanzen otvoria sezónu s viacerými novinkami
Tohtoročnú letnú sezónu v Ľubovnianskom múzeu v Starej Ľubovni, ktorého súčasťou je hrad a skanzen, otvoria programom s názvom Keď kráľ na hradnú bránu klope.
viac
07.04.2018
Klub slovenských turistov Ružomberok otvorí tohtoročnú sezónu na Májekovej chate
Klub slovenských turistov (KST) Ružomberok otvorí tohtoročnú turistickú sezónu na Májekovej chate v nedeľu 8. apríla. Chata sa nachádza v rekreačnom stredisku Malinô Brdo vo výške 965 metrov nad morom a vedú k nej viaceré turisticky značené trasy.
viac
28.04.2022
Na Šarišskom hrade upália Morenu a privítajú Vesnu
Šarišský hrad sa v nedeľu (1. 5.) prebudí do ranného stredoveku. Návštevníci tam v rámci otvorenia turistickej sezóny môžu na vlastnej koži zažiť stredovekú atmosféru, dobovú zábavu či vítanie jari.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %