Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.02.2019 10:30

Organový koncert rozozvučí rímsko-katolícky kostol v Brezne


Ilustračný výrez plagátu


Jedinečné tóny najväčšieho hudobného nástroja zaznejú opäť v priestoroch rímsko-katolíckeho kostola Nanebovzatia Panny Márie v Brezne už túto sobotu.


Nenechajte si ujsť tradičný organový koncert, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 9. februára o 16:00 hodine. V rímsko-katolíckom kostole v Brezne sa opäť rozozvučia píšťaly organu. Martin Šálka, ktorý aktuálne pôsobí ako poslucháč Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne predvedie svoje umenie hrou na organe. Spevom ho doplnia Andrea Kirschová, vyštudovaná operná speváčka a muzikálový spevák Martin Vetrák. Novým hosťom tohtoročného organového koncertu bude Detsky spevácky zbor Felix ZUŠ Heľpa. Už tradične bude organový koncert s klavírnym sprievodom Miroslavy Potančokovej, ktorý dodá tú správnu atmosféru.

Mesto Brezno v spolupráci s OOCR Región Horehronie sa opäť rozhodli zorganizovať organový koncert po minuloročnom premiérovom koncerte, ktorý mal medzi občanmi veľký úspech. „Sme veľmi radi, že organový koncert mal taký úspech a dúfame, že aj tento rok bude podobný a do budúcna bude toto podujatie tradíciou, ktorá sa bude opakovať každý rok“, uviedol Tomáš Abel, primátor mesta Brezno.

Autor: Estera Potkány


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
4. adventný koncert v Myjave
V poslednú adventnú nedeľu sa v Evanjelickom chráme Božom v Myjave predstaví spevácky zbor Cantilena a Police Brass Quintet Bratislava.
viac
18.04.2017
Festival ARS ORGANI NITRA slávi desiate jubileum
Od vzniku medzinárodného organového festivalu ARS ORGANI NITRA ubehne už desať rokov.
viac
30.05.2020
Pezinský organ sa bude uchádzať o zápis medzi národné pamiatky
Vzácny organ v pezinskom farskom kostole sa bude uchádzať o zápis medzi národné kultúrne pamiatky. Potrebné je však dokončiť jeho reštaurovanie, s ktorým sa začalo už v roku 2004, spoločne s rekonštrukciou kostola.
viac
26.09.2023
Farnosť vyzbierala za necelý rok vyše 32.000 eur na opravu organa
Farnosť v Šali vyzbierala na generálnu opravu takmer storočného organa vo farskom Kostole svätej Margity Antiochijskej 32.791 eur. Verejnú zbierku organizuje farnosť od novembra minulého roka, aktuálne vyzbieraná suma predstavuje zhruba 40 percent z celkových nákladov na opravu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %