Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.12.2018 11:46

Opatrovateľskú službu v meste podporí nenávratný príspevok


Ilustračná snímka, zdroj: stardos.sk


Podporu opatrovateľskej služby v Liptovskom Mikuláši na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok vo výške 222 000 eur, ktorý miestna radnica získala v polovici decembra. Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.      

Projekt potrvá 26 mesiacov a bude sa týkať 15 opatrovateliek v plnom pracovnom úväzku. „Keďže príspevok zabezpečí čiastočnú úhradu miezd opatrovateliek, vieme ušetrené financie využiť na rozvoj iných sociálnych služieb, ktoré poskytuje alebo zabezpečuje radnica,“ uviedol primátor Ján Blcháč.       

Projekt schválili v plnej žiadanej výške a podľa hovorkyne je bez potreby spolufinancovania. Mesto má však dokopy až 43 opatrovateliek v rôznych pracovných úväzkoch, čo znamená, že bude musieť naďalej financovať poskytovanie opatrovateľskej služby aj zo svojho rozpočtu.       

Veronika Bániková z liptovskomikulášskeho mestského úradu pripomenula, že na radnici sa neustále snažia zvyšovať kvalitu opatrovateľskej služby. „Tento rok sme zaviedli pracovné oblečenie pre opatrovateľky, z externých zdrojov sa nám podarilo získať peniaze na kúpu auta pre opatrovateľskú službu,“ povedala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby
Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby
viac
07.03.2019
Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov – úspešný projekt
Mestu Trebišov sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu vo výške 340 860 eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov.
viac
29.10.2019
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje cintoríny na blížiace sa sviatky
Pre návštevníkov cintorínov pripravili liptovskomikulášska samospráva a verejnoprospešné služby (VPS) potrebný servis na najbližšie dni. Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín.
viac
20.03.2023
Z mestských ulíc sa za dva roky podarilo odstrániť 50 autovrakov
Z ulíc Liptovského Mikuláša za dva posledné roky zmizlo viac ako 50 autovrakov. Informoval o tom primátor Ján Blcháč s tým, že ďalšie nepojazdné autá sú aktuálne v riešení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %