Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
13.05.2018 08:05

OLO poskytne finančný príspevok na ďalšie polopodzemné kontajnery


Ilustračná snímka OLO


Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) poskytne zo svojho rozpočtu na tento rok finančný príspevok vo výške 200.000 eur bez DPH na vybudovanie ďalších polopodzemných kontajnerov v hlavnom meste. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.


Zámerom je vybudovanie minimálne jedného stanovišťa polopodzemných kontajnerov v každej zo 17 bratislavských mestských častí. "Preto aj finančný príspevok sa bude rozdeľovať prednostne tak, aby zohľadňoval tento princíp. Na vybudovanie jedného stanovišťa polopodzemných kontajnerov tak OLO poskytne príspevok vo výške 50 percent preukázateľných nákladov na jeho vybudovanie, maximálne však 10.000 eur bez DPH," vysvetlila Humeniková.      

Požiadať o finančný príspevok môže mestská časť, správca nehnuteľnosti či spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov bytového domu. Žiadateľ musí preukázať schopnosť zabezpečiť financovanie projektu z vlastných zdrojov v minimálnej výške 50 percent celkových nákladov na vybudovanie. Ku žiadosti je tiež potrebné priložiť vypracovaný projekt vybudovania stanovišťa polopodzemných kontajnerov, stavebné povolenie, návrh lokality a pozemku na zriadenie stanovišťa. Rovnako aj preverenie inžinierskych sietí, súhlasné stanovisko hlavného mesta, súhlas všetkých správcov a preukázanie majetkovoprávneho vzťahu k navrhovanému pozemku.       

Žiadosti je potrebné podávať do 1. júna mailom na ppkbratislava@olo.sk a zároveň poštou na adresu OLO. Vyhodnocovať ich následne bude spoločná komisia zložená zo zástupcov mestskej firmy a magistrátu.       

V Bratislave sa v roku 2017 a 2018 vybudovalo v rámci pilotného projektu 27 polopodzemných kontajnerov na zmesový komunálny aj triedený odpad, a to na štyroch stanovištiach v mestských častiach Ružinov (Družicová 2), Petržalka (Budatínska 17), Staré Mesto (Žižkova) a Vrakuňa (Stavbárska 34 – 38 a 40 – 42). 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Polopodzemné kontajnery by v meste mohli byť už na jeseň
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov.
viac
28.02.2017
OLO začalo s distribúciou hnedých kontajnerov na bioodpad
Bratislavská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v hlavnom meste s distribúciou hnedých kontajnerov na biologicky rozložiteľný komunálny odpad zo záhrad. Distribúcia kompostérov sa začne v marci.
viac
10.06.2018
O príspevok na polopodzemné kontajnery je možné požiadať do augusta
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) predĺžila termín podávania žiadostí o pridelenie finančného príspevku na vybudovanie polopodzemných kontajnerov v hlavnom meste do 1. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.
viac
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %