Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.09.2016 01:45

Október v bratislavskom regióne prinesie hody


Pozvánka.


Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.


Tento víkend sa opäť v plnej kráse predvedú  Dni Zelá v Stupave obohatené Farm Festom, Karloveské hody v Líščom údolí a nebude chýbať voňavá ochutnávka vín- Vína na hrade Červený kameň. O návrat do histórie sa postará podujatie Bratislava 1619,  Európska noc výskumníkov zas priblíži tie najzaujímavejšie výsledky slovenskej vedy a jej osobnosti. O prehliadku víťazných filmov zameraných na ekológiu sa postará  Ekotopfilm-Envirofilm v Pezinku.

„Župná jeseň ponúkne tento víkend podujatia plné tradícií a programu pre všetkých. Tento víkend nás čaká už štvrtý tohtoročný Farm Fest, ktorý bude súčasťou Stupavských Dní zelá. V Stupave tak predstavíme desaťtisícom návštevníkom aj špeciality ostatných kútov nášho regiónu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Prvý októbrový víkend v roku patrí v bratislavskom regióne kapuste. Slávnosti kapusty v Stupave patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí. Jubilejný 20.ročník obľúbeného podujatia Dni zelá oživí tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou, od piatka do nedele 30. 9.-2. 10.  Festival do Stupavy každoročne priláka desaťtisíce návštevníkov na kapustové dobroty,  remeselný jarmok, hudobné lahôdky či ohňostroj. Súčasťou tohtoročných Dní zelá je tradičný Farm Fest. Ten do Stupavy prinesie bratislavské rožky, malokarpatské víno, medárov, výrobky z maku, burčiak, levanduľu, ale aj kapustu.

 

 

Hodovať sa však bude aj v Bratislave! Mestská časť Bratislava Karlova Ves pozýva od piatka do nedele 30. 9.-2. 10. na Karloveské hody obohatené pestrým kultúrnym programom. Okrem iných vám k dobrým hodovým dobrotám zahrajú Funny Fellows či Fragile, podujatím bude sprevádzať Rišo Vrablec a Maroš Szalay. Karloveské hody nájdete v Kamel klube, Líščom údolí a na Námestí  sv. Františka.

Mesto Pezinok sa stalo už po druhý raz partnerom medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm, ktorý je zameraný na témy súvisiace s ekológiou, ochranou životného prostredia a trvalo udržateľným rozvojom. Vybrané víťazné filmy si môžete prísť pozrieť  30. 9. do Domu kultúry Pezinok od 17. do 21. hodiny.

Desiaty ročník festivalu vedy na Slovensku - Európska noc výskumníkov vás privíta v Bratislave už tento piatok  od 9. hodiny až do piatkovej polnoci v Starej tržnici, V-klube, SNM-prírodovedeckom múzeu a v Slovenskej Národnej Galérií. Tu všade nájdete vedecké stánky, prednášky, rozhovory a aktivity až do polnoci. Vstup bude voľný.

V sobotu 1. 10. o 10. hodine ožije bratislavský Sad Janka Kráľa vírením bubnov, rinčaním zbraní, treskotom muškiet i diel, keď sa do seba znova pustia vojenské jednotky 17-teho storočia. Podujatie Bratislava 1619 vás unesie do minulosti a predvedie prvú rekonštrukciu barokovej bitky akú Bratislava kedy videla. Príďte sa pozrieť ako sa naše hlavné mesto stane dejiskom oživenej vojenskej histórie tohto obdobia.

Okrem hodových dobrôt sa tento víkend môžu návštevníci kraja tešiť aj na víno. Podujatie Vína na hrade predstaví v sobotu 1. 10. od 14. do 20. hodiny v pivniciach Hradu Červený kameň malokarpatských vinárov a ich produkty.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
06.10.2016
Jeseň v regióne bohatá na tradície
Bratislava privíta už v piatok prvý Bratislavský Oktoberfest 2016, sprevádzaný tradičným Farm Festom. Milovníkov dobrôt z jabĺk poteší Jablkové hodovanie na každom kroku. Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. Ponuku podujatí oživia aj Tekvicové dni v Stupave. 
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %