Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.06.2018 11:50

Od polovice júna sa historická električka vydá na trať každý víkend


Ilustračná snímka


Trenčianska elektrická železnička (TREŽ) sa počas prvej júnovej soboty opäť vydala na trať, a to s rekordnou návštevnosťou. V rámci svojej tematickej jazdy Deň detí s električkou sa ňou povozilo až 943 osôb. Záujem v porovnaní s minulým rokom stúpol o viac ako dve stovky fanúšikov električky.


Električka medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami premávala v sobotu 2. júna 2018 pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. V poradí piata tematická jazda historickej električky v tomto roku prilákala malých i veľkých. „Teší nás, že vzhľadom na vysoké teploty a veľké množstvo podujatí v okolí sa podujatia zúčastnilo nadpriemerné množstvo návštevníkov. Lákadlom na návštevu boli rozhodne historické osobné automobily a motocykle. Tie potešili nielen oko rodičov najmladších návštevníkov, ale i starých rodičov,“ prezradil riaditeľ TREŽ Dušan Nosáľ. Súčasťou kolóny na cestách popri trati bolo 29 osobných automobilov, 15 historických motocyklov, 5 automobilov značky Velorex a 3 sajdky.

Deti pri príležitosti svojho sviatku cestovali bezplatne, každý navyše dostal sladkú odmenu. Detskí návštevníci sa tiež mohli zadarmo previezť na koňoch. Okrem tejto atrakcie si opäť po roku mohli deti i dospeláci vyskúšať miniatúrnu elektrickú železničku. „Miniatúrna električka najazdila počas celého dňa 11 km a previezla 344 detí, ale aj rodičov,“ ozrejmil Dušan Nosáľ. Sobotňajšia jazda už tradične ponúkla nielen súbežnú jazdu historických vozidiel a električiek, ale i výborný guláš či sladkosti pre deti. Oproti minulému roku sa ňou previezlo o viac ako 250 ľudí.

Od polovice júna si jazdu električkou môžete vychutnať každý víkend. Začína pravidelná letná víkendová prevádzka

Od soboty 16. júna 2018 vyštartuje Trenčianska elektrická železnička z depa každý víkend. Premávať po úzkorozchodných koľajniciach bude historická električka v rámci pravidelnej letnej prevádzky až do 2. septembra 2018. Z Trenčianskoteplického depa vyrazí električka vždy v sobotu a v nedeľu o 10.00 h, 14.00 h, 16.00 h, a o 18.00 h. Z cieľovej stanice, ktorou je kúpeľné mesto Trenčianske Teplice, sa cestujúci dostanú späť do depa vždy o 11.00 h, 15.00 h, 17.00 h a posledná jazda odvezie výletníkov o 19.30 h. Počet prepravených pritom každým rokom stúpa, v minulom roku sa ňou počas víkendovej prevádzky povozilo viac ako 7 tisíc ľudí, v roku 2016 viac ako 6 200 záujemcov.

Na letnú víkendovú prevádzku a uskutočnenie siedmich tohtoročných nostalgických jázd prispel Trenčiansky samosprávny kraj aj tento rok sumou 25 tisíc eur. O udržanie a prevádzkovanie unikátnej 109-ročnej úzkorozchodnej železničky sa stará nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Na historickú električku si tento rok kúpilo lístok takmer 11 000 ľudí
Obľúbenosť trenčianskej úzkorozchodnej električky každým rokom rastie. Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) aj v roku 2017 okrem pravidelnej letnej sezóny realizovala nostalgické jazdy, ktoré prilákali množstvo priaznivcov.
viac
14.04.2018
Jazda veľkonočnou električkou prilákala viac ako tisíc ľudí
Historická elektrická železnica medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami pravidelne ožíva pri rôznych významných podujatiach. Inak to nebolo ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov.
viac
07.10.2020
Historická električka prepravila napriek pandémii 7400 cestujúcich
Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.
viac
05.01.2024
Na historickú železnicu v Tr. Tepliciach vyrazí v sobotu Trojkráľová električka
Na historickú úzkokoľajnú železničnú trať medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami vyrazí v sobotu (6. 1.) na svoju prvú tohtoročnú nostalgickú jazdu Trojkráľová električka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %