Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.04.2018 05:40

Oceňovanie sprievodcov cestovného ruchu


Ilustračná snímka


Hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko udelia po siedmykrát ocenenia osobnostiam z oblasti cestovného ruchu.


Sprievodcovia, ako aj ďalšie osobnosti z oblastí spoločenského života, ktoré sa pričinili a pričiňujú o vytváranie pozitívneho obrazu nášho hlavného mesta, budú ocenení v piatok, 20.apríla o 15:30h v Gobelínovej sieni Primaciálneho paláca.

Hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko udelia po siedmykrát ocenenia osobnostiam z oblasti cestovného ruchu. Sprievodcovia, ako aj ďalšie osobnosti z oblastí spoločenského života, ktoré sa pričinili a pričiňujú o vytváranie pozitívneho obrazu nášho hlavného mesta,

Bratislavskí sprievodcovia, ktorí denno-denne sprevádzajú mnohých návštevníkov po hlavnom meste, sa výrazným spôsobom zaslúžili o vytváranie pozitívneho obrazu o Bratislave.

Moderátorom podujatia bude herec Juraj Hrčka. Oceneným budú od primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a riaditeľa BKIS Vladimíra Greža odovzdané pamätné plakety.

 V predchádzajúcich rokoch boli ocenení Zsolt Lehel, Helena Navrátilová, Alžbeta Sopušková, Peter Malaschitz, Vladimír Kraľovič, Štefan Holčík, Jozef Haľko, Viera Jančušková, Eva Brendlová, Pavol Dvořák, Miloš Žiak, Magda Rakytiaková, Eva Ducková, Jana Oršulová, Viera Obuchová, Branislav Lesák, Margaréta Musilová, Jozef Lenhardt, Albert Marenčin, Ľudmila Novacká a Milan Homola.

Zoznam ocenených pre rok 2018:

- Dagmar Balounová- dlhoročná sprievodkyňa

- Alexander Čunderlík  (In memoriam) – dlhoročný vlastivedný sprievodca a vzdelávateľ sprievodcov

- Vladimír Hančin  (In memoriam) – dlhoročný vlastivedný sprievodca a vzdelávateľ sprievodcov

- Ľubica Hargašová – redaktorka a publicistka RTVS

-  Ivan Jančár  – riaditeľ GMB

- Juraj Šedivý – historik, iniciátor projektu PamMap (Pamäť mesta Bratislavy)

- pán Vojtech Szemes – popularizátor bratislavských rožkov aj  o.z. Bratislavské rožky

- kolektív občianskeho združenia Bratislavské rožky

- kolektív  projektu PamMap

Autor: (ts-bkis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2017
Cyklovýlety po Liptove so sprievodcom
Krásy Liptova sa dajú spoznávať aj na dvoch kolesách. Na každú nedeľu počas leta Liptáci pripravili fakultatívne cyklovýlety so sprievodcom. To čo dovolenkárov isto poteší je fakt, že výlety po najkrajších trasách Liptova sú pre záujemcov bezplatné.
viac
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
11.06.2021
Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka
Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.
viac
10.12.2021
Na Kamzík vypravia "Sánkobus", sánkovať sa tu bude dať aj po zotmení
Na bratislavský Kamzík v Malých Karpatoch vypraví v piatok popoludní Dopravný podnik Bratislava "Sánkobus".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %