Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
22.04.2016 10:00

Obyvatelia Oravskej Polhory a Rabče spustili petíciu za asfaltovanie cesty I/78


(is)


Obyvatelia dvoch obcí mikroregiónu Bielej Oravy - Oravskej Polhory a Rabče, spustili v nedeľu (17. 4.) petíciu za asfaltovanie cesty I/78.


Cieľom petície je získať prostriedky na asfaltovanie cesty v celej šírke a dĺžke na území všetkých dotknutých obcí, ktorými táto cesta prechádza a v ktorých sa budovala kanalizácia.       

"Je to cesta medzinárodného významu, spája Poľsko so Slovenskom. A keďže je to vstupná brána do našej krajiny, mala by tak aj vyzerať. V súčasnosti sa v Oravskej Polhore, Rabči a Hruštíne buduje kanalizácia a pravdepodobne chýbajú nejaké finančné prostriedky. Uvažuje sa preto, že cestu vyasfaltujú len v polovičnom profile. My chceme, aby sa spravila v celej šírke a v celej dĺžke," povedal pre TASR starosta Oravskej Polhory Michal Strnál.       

Občania žiadajú ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, aby bola cesta I/78 na území obcí Oravská Polhora, Rabča a Hruštín asfaltovaná aj na miestach, ktoré nie sú daným projektom dotknuté, a to z dôvodu komplexného riešenia jej zlého technického stavu. Havarijný stav komunikácie je podľa nich nebezpečný pre všetkých účastníkov cestnej premávky, obyvateľov a návštevníkov regiónu Bielej Oravy.       

Počas dvoch dní sa pod petíciu podpísalo takmer 2000 občanov dotknutých obcí, petíciu môžu podpisovať ešte do konca tohto týždňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2024
Na projekty v kraji pôjde ďalších 36 miliónov eur
Pôvodná alokácia na integrované územné investície vo výške 250 miliónov eur pre PSK sa zvýši o ďalších 36 miliónov. Rozhodli o tom MIRRI SR a SIEA, ktorí presunuli takmer 185 miliónov eur do gescie ôsmich Rád partnerstiev.
viac
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %