Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.07.2017 12:18

Obnova lesoparku prinesie nové lavičky, piknikové stoly a detské ihrisko


Bistro Srdce Lesoparku v žilinskom lesoparku Chrasť.


Výmenou vonkajších pomôcok na cvičenie odštartovala v žilinskom lesoparku Chrasť postupná obnova mobiliáru. V obľúbenej mestskej rekreačnej zóne pribudnú tiež nové informačné tabule, lavičky, piknikové stoly či zrekonštruované detské ihrisko.


"Žilinčania veľmi citlivo vnímajú nelichotivú situáciu s rozbitými zariadeniami v lesoparku. Aj nás tento stav mrzí, a preto sme si ako hlavnú prioritu pre tento rok stanovili ich kompletnú výmenu," povedal predseda správnej rady Nadácie žilinský lesopark Vladimír Randa.      

Pri hlavných vstupoch do lesoparku už čoskoro osadia informačné tabule s detailnou ortofotomapou, ako aj 82 lavičiek a 18 piknikových stolov. "Vieme, že občania na ne už dlhšie čakajú a týmto sa im chceme za zdržanie ospravedlniť," uviedol Peter Fiabáne, člen správnej rady nadácie. Nedostatočný počet lavičiek podľa neho spôsobila neschopnosť pôvodného dodávateľa dodať ich.      

Z analýzy potrieb Žilinčanov vyplynulo, že jedným z najpálčivejších problémov lesoparku je stav detského ihriska. Areál sa preto dočká kompletnej rekonštrukcie. "Do dnešnej podoby bolo ihrisko vybudované v roku 2006. Stav detských preliezačiek je však už neudržateľný," súhlasil primátor mesta Igor Choma.      

Radnica tiež plánuje sceliť jednotlivé pozemky, aby v blízkej budúcnosti mohla pripraviť koncepciu využitia územia pod vojenským cintorínom. Mesto preto oslovilo Slovenský pozemkový fond so žiadosťou o prenájom parcely pod hvezdárňou. "Veríme, že po dokončení rozbehnutých aktivít v centrálnej časti lesoparku sa budeme môcť venovať aj tejto dlho zanedbávanej časti. Ide o veľkú plochu, ktorá je momentálne zarastená a kde by sa dali vytvoriť krásne oddychové plochy pre rôzne vekové skupiny," dodala členka správnej rady nadácie Ľudmila Chodelková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
Žilina vstupuje do Únie miest Slovenska
Žilinská samospráva sa od 1. januára 2020 stane súčasťou Únie miest Slovenska. Rozhodli o tom na utorkovom zasadnutí mestskí poslanci.
viac
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
10.12.2020
Z veže Katedrály Najsvätejšej Trojice zložili poslednú časť lešenia
Z veže Katedrály Najsvätejšej Trojice v Žiline zložili v stredu poslednú časť lešenia. Podľa ekonóma Žilinskej diecézy Petra Dubeca bola tohtoročná obnova veže prvou z dvoch častí obnovy exteriéru katedrály.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %