Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.06.2019 12:45

Obec získala NFP na architektonicko-historický výskum hradu Branč


Zrúcanina hradu Branč - obec Podbranč


Obec Podbranč v okrese Senica získala nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Ministerstva kultúry SR vo výške 13.000 eur na realizáciu projektu Obnova hradu Branč 2019. Informuje o tom Centrálny register zmlúv.


Na základe zmluvy môže obec finančné prostriedky využiť predovšetkým na pamiatkový výskum a dokumentáciu vykonaného výskumu v rámci architektonicko-historického výskumu, materiálové náklady nevyhnutne potrebné na realizáciu projektu či obnovu zvislých a vodorovných nosných konštrukcií, vrátane drevených a kovových konštrukcií.       

Obec sa zaviazala financovať projekt v minimálnej výške 940 eur, čo je päť percent z celkového rozpočtu projektu, ktorý je 18.803 eur. Realizácia projektu je plánovaná v priebehu roku 2019.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2019
Na obnove hradu chcú pokračovať aj tento rok, požiadali o dotáciu MK SR
Obec Slanec (okres Košice-okolie) plánuje aj v tomto roku pokračovať v obnove Slaneckého hradu, ktorý je dominantou okolia. Na tento účel požiadala o dotáciu ministerstvo kultúry v sume zhruba 29-tis. eur, pri prácach majú pomáhať nezamestnaní cez úrad práce.
viac
10.09.2019
Koncom septembra MK povie, ako chce riešiť sanáciu Spišského hradu
Rezort kultúry koncom septembra povie, ako chce riešiť sanáciu Spišského hradu, ktorého časti sú v havarijnom stave.
viac
16.05.2022
Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné
Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.
viac
18.06.2022
Pútnici sa vyberú po stopách svätých Cyrila a Metoda
Na horskom bicykli alebo po vlastných nohách sa môžu záujemcovia zúčastniť na putovaní po stopách svätých Cyrila a Metoda. Podujatie so zastávkami pri pamiatkach, ktoré súvisia s veľkomoravským obdobím, sa bude konať 4. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %