Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.02.2017 12:19

Obec Utekáč chce urobiť protipovodňové opatrenia na 3 tokoch


Snímka zdroj: (tasr).


Protipovodňové opatrenia na potokoch Guzmánka, Krahuľčová a Lichý potok chcú v dohľadnom čase uskutočniť v obci Utekáč v okrese Poltár. Stavba sa však zrealizuje až po získaní finančných prostriedkov z eurofondov.


Ako sa píše v zámere, ktorý obec Utekáč predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (tzv. EIA), protipovodňové opatrenia na uvedených potokoch sú potrebné pre lokálne záplavy z intenzívnych dažďov, ktoré poškodzujú miestne komunikácie nachádzajúce sa v blízkosti potokov a nehnuteľnosti občanov.      

Protipovodňové opatrenia by sa mali zrealizovať na všetkých tokoch v celkovej dĺžke niekoľko stoviek metrov. Náklady na stavbu sa odhadujú na približne 900 000 eur.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Protipovodňové opatrenia na Neresnici čakajú na výzvu z eurofondov
Na riečke Neresnica vo Zvolene, ktorá sa počas prívalových dažďov často vylieva z koryta a ohrozuje nielen obyvateľov v tejto časti mesta, ale aj dopravu na ceste smerom na Krupinu, by sa v najbližších rokoch mali zrealizovať protipovodňové opatrenie.
viac
30.01.2017
Chýbajúci vodovod v Suchodolskej doline by mal zabezpečiť projekt vodárov
Dlhodobý nedostatok a prívod vody do obcí v rámci takzvanej Suchodolskej doliny v okrese Bánovce nad Bebravou by mohol vyriešiť projekt, ktorý pripravuje Západoslovenská vodárenská spoločnosť (ZSVS).
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
21.06.2021
Na vodozádržné opatrenia je z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur
V najbližších šiestich rokoch je na vodozádržné opatrenia z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur. Opatrenia sa však musia robiť koordinovane, v súlade so zákonom a s riadnou kontrolou vodných stavieb. Uviedlo to tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %