Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.08.2016 01:00

Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur


Zrekonštruovaná budova základnej školy s materskou školou.


Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.


O zámeroch samosprávy informoval starosta obce Juraj Kližan.      

Práce na budove telocvične sú druhou etapou rekonštrukcie, ktorá sa realizovala na základnej škole. Prvú za viac ako 170 000 eur bez DPH, ako ozrejmil starosta, uskutočnila obec vlani priamo na budove školy a spočívala v jej zateplení a výmene okien. "Výmenu okien sme financovali z vlastných zdrojov, zateplenie z príspevku z Environmentálneho fondu, ktorý získal môj predchodca," konkretizoval.      

Samospráva Skačian už vyhlásila aj verejnú súťaž na dodávateľa prác. Predpokladané náklady na realizáciu prác odhadla na 108 952,45 eura bez DPH. Financie chce obec získať z mimorozpočtových zdrojov. Ako spresnil Kližan, žiadosti o príspevok podala na Environmentálny fond, v súvislosti s havarijným stavom budovy tiež na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Svoje ponuky môžu záujemcovia o zákazku predkladať do 5. septembra, kritériami pre výber víťaza súťaže bude celková cena za dielo a lehota výstavby.      

Rekonštrukcia telocvične by mala podľa Kližana priniesť zníženie energetickej náročnosti budovy, v neposlednom rade tak obec chce pripraviť lepšie priestory pre zvýšený počet detí, ktoré v škole pribúdajú. "Aktuálne rekonštruujeme za 20 000 eur aj sociálne zariadenia z obecných prostriedkov. Práce realizujú murári z projektu cez úrad práce," dodal.      

Ak sa obci mimorozpočtové zdroje nepodarí získať, rekonštrukciu telocvične vzhľadom na nedostatok vlastných zdrojov realizovať nebude. Základnú školu v Skačanoch v súčasnosti navštevuje 190 detí, materskú školu 25 detí.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %