Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.07.2019 11:15

Obec sa hrdí historicky prvou Miss hasička Československa


Dominika Adamčiová, ktorá sa v roku 2012 stala historicky prvou Miss hasička Československa. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Napriek veľkej konkurencii v podobe športových, kultúrnych a spoločenských podujatí v neďalekom Trenčíne organizujú v Chocholnej - Velčiciach každoročne množstvo vlastných akcií. Pripravuje ich obec, miestne záujmové združenia a súkromné osoby za výdatnej pomoci miestnych nadšencov.


Podľa Lucie Margetínovej, ktorá šéfuje na obecnom úrade kultúre, deti sa každoročne tešia na Rozprávkový les, tento rok v spolupráci s Poľovníckym združením Sokolí kameň pripravili Poľovnícky deň pre deti, s pozitívnou odozvou sa stretol tohtoročný prvý ročník Jánskych ohňov v miestnom Parku slobody. Samotní organizátori boli prekvapení bohatou účasťou nielen obyvateľov Chocholnej - Velčíc, ale aj okolitých obcí. Podujatie pripravili v spolupráci s miestnym futbalovým oddielom Sokol, ktorý zorganizoval aj Futbalový víkend.       

„Na august pripravujeme už 17. ročník cyklistických pretekov Chocholná – Kykula a vzápätí turistický pochod, veľkej obľube sa teší Western rodeo show v areáli Pod Tlstou horou. Kultúrne, spoločenské a športové vyžitie v obci je bohaté,“ skonštatovala Margetínová.       

Okrem futbalového a stolnotenisového klubu, ktorých družstvá reprezentujú obec v krajských súťažiach, pôsobia v Chocholnej - Velčiciach aj ďalšie záujmové organizácie - Dobrovoľný požiarny zbor, Miestna ľudová knižnica, MO Matice slovenskej, Demokratická únia žien Slovenska, Slovenský Červený kríž, Poľovnícke združenie Sokolí kameň, chovatelia.       

Ľudové tradície udržiavali v obci folklórny súbor Kykula a detský folklórny súbor Kykulka, ktoré však už dnes nepracujú. Aktívna je však ženská spevácka skupina Studienka. Obec ďaleko za jej hranicami i za hranicami Slovenska pozitívne zviditeľnila Dominika Adamčiová, ktorá sa v roku 2012 stala historicky prvou Miss hasička Československa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2018
Hrad nad obcou je prvým, ktorý bol kompletne archeologicky preskúmaný
Podľa starostky Obišoviec Márie Baboľovej zvyšky hradu na vyvýšenine Zámčisko sú z 13. storočia. "Bola to pevnosť, ktorú si dali postaviť drienovskí páni z rodu Abovcov.
viac
22.07.2018
Obec trápi, že nemá vodu ani kanalizáciu
Obec Uličské Krivé, ktorá sa nachádza v Národnom parku Poloniny a od okresného mesta Snina je vzdialená približne 35 kilometrov, trápi hlavne to, že nemá vodu ani kanalizáciu. Pre TASR to uviedol jej starosta Milan Sičak.
viac
28.10.2018
České a slovenské obce so žabami v názve sa stretávajú už 16 rokov
Obyvatelia obce Žabokreky v okrese Martin sa už 16 rokov zúčastňujú na stretnutiach slovenských a českých obcí, ktoré majú v názve niečo spoločné so žabami.
viac
16.02.2019
Obec zrekonštruuje habánsky mlyn
Obec Sobotište v okrese Senica získala finančné prostriedky z programu Interreg 5A SR – ČR na opravu habánskeho mlyna. V súčasnosti je rozbehnuté tretie kolo výberového konania na realizátora rekonštrukčných prác.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %