Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.02.2019 11:25

Obec Dolné Saliby získala dotácie na vzájomnú prezentáciu miestnej kultúry


Ilustračná snímka - obec Dolné Saliby


Obec Dolné Saliby (okres Galanta) ako hlavný žiadateľ získala dotácie z programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika na vzájomnú prezentáciu miestnej kultúry v družobných obciach Dolné Saliby a Řícmanice.


Ako uviedol starosta obce Ľudovít Kovács, ide o dva projekty, Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika a Fond malých projektov. Dotácie pýtali na výstavbu mobilného a vonkajšieho pódia, ale i na samotnú realizáciu festivalov kultúry.       

Na pódium v obci Dolné Saliby už bolo dokončené verejné obstarávanie (VO). Ako podotkol starosta, predpokladaná hodnota zákazky bola okolo 25.000 eur a vyhrala firma so sumou približne 22.000 eur. Na mobilné pódium v obci Řícmanice bolo opätovne vypísané VO, pretože predchádzajúci víťaz nespĺňal technické požiadavky. Festivaly chcú obce realizovať v auguste a v polovici septembra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Eurofondy oživia ďalšiu časť bohatej histórie župy
V rámci programu európskych projektov slovensko-poľskej spolupráce schválil monitorovací výbor INTERREG štyri podané žiadosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
13.05.2019
MK SR: Rezort avizuje spustenie výziev na dotácie pre kultúrny priemysel
Samosprávy a ich príspevkové organizácie, inštitúcie zriadené ministerstvom, ale i vysoké školy sa budú môcť v júni prihlásiť o príspevok na vytvorenie kreatívnych centier a podporu dopytu po kreatívnej tvorbe.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
14.09.2021
Obec Dolné Saliby ukončila cezhraničný projekt Naše stromy
Spolu 150 stromov a dva hektáre lúčneho porastu vysadili v rámci projektu Naše stromy v Dolných Salibách v okrese Dunajská Streda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %