Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.11.2018 11:34

Obec Cinobaňa získala z eurofondov takmer 179-tis. eur na revitalizáciu


Cinobaňa (Turičky) - Zvonica a evanjelický kostol. Snímka zdroj:wikipedia


Cinobaňa v okrese Poltár získala z eurofondov finančnú podporu vo výške 178.936 eur na svoj projekt Revitalizácia verejných priestranstiev sídliska. Jeho cieľom je zlepšenie kvality života obyvateľov obce s dôrazom na životné prostredie, oživenie a revitalizáciu prvkov zelenej infraštruktúry.


Ako uvádza internetová stránka obce, projekt rieši skvalitnenie zelenej infraštruktúry na sídlisku v Cinobani, a to konkrétne výsadbou zelene (stromov a záhonov), asfaltovaním, výstavbou chodníkov, verejného osvetlenia a osádzania drevených lavičiek a odpadkových košov. Cieľom projektu je tiež zlepšenie environmentálnych aspektov prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry.       

Po skončení stavebných prác bude obec vlastniť zrevitalizované obecné sídliskové vnútroblokové priestory o rozlohe 38.203 m2, s dominantnou funkciou bývania, s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene.       

"Pre obyvateľov sa vytvorí miesto pre život v príjemnom prostredí, oddychové zóny, miesto, kde sa môžu stretávať, a tak vytvárať lepšie medziľudské vzťahy a miesto, kde môžu deti a mládež tráviť svoj voľný čas, či miesto na hranie sa v príjemnom prostredí," uzatvára webová stránka Cinobane.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2020
Mesto vyčlení lokality na výsadbu ekologických vianočných stromčekov
Topoľčianska radnica chce tento rok podporiť obyvateľov mesta, ktorí si kúpia ekologické vianočné stromčeky.
viac
22.01.2021
Z programu cezhraničnej spolupráce smerujú na východ SR 3 milióny eur
Podpora kultúry, vedeckej spolupráce v oblasti životného prostredia či výstavba cyklotrás. Práve na takéto projekty budú smerovať 3 milióny eur cez Nástroj európskeho susedstva medzi Maďarskom, Slovenskom, Rumunskom a Ukrajinou (ENI CBC HU-SK-RO-UA).
viac
21.05.2021
Vnútroblok na Luhoch zrekonštruujú za viac ako 270 000 eur
Samospráva Partizánskeho zabezpečí revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Luhy. Investičná akcia za viac ako 270 000 eur počíta s obnovou drevín, stavebnými úpravami komunikačnej siete, prvkami urbanistického dizajnu, ako i výmenou vonkajšieho osvetlenia.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %