Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.03.2019 12:05

Obec chce vybudovať detské ihrisko z dotácie, rekonštruuje i škôlku


Obecný úrad v Hornom Bare, ilustračná snímka Horný Bar


Obec Horný bar v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu na vybudovanie detského ihriska vo výške 8500 eur cez program na podporu športu prostredníctvom Úradu vlády SR.


Ako pre TASR uviedol starosta obce Štefan Bodó, detské ihrisko chcú postaviť do konca marca, ak to počasie dovolí. Ihrisko bude stáť v priestore pri obecnom úrade.

Cieľom dotačného programu je podpora rozvoja športu, najmä projektov určených na výstavbu detských a multifunkčných ihrísk, ale aj na údržbu týchto ihrísk, iných športovísk a športovej infraštruktúry so zameraním sa najmä na deti a mládež.       

Okrem toho chce obec v apríli dokončiť rekonštrukciu materskej školy (MŠ), pričom dotácia bola vzhľadom na tento projekt poskytnutá prostredníctvom vyhláseného projektu v Maďarsku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
10.09.2019
Budeme mať moderné a bezpečné detské ihrisko
Detské ihrisko blízko futbalového štadióna v Zámockom parku dočasne prestalo plniť svoj účel. Dôvod je prozaický: rekonštrukcia. Práce potrvajú približne mesiac a ich výsledkom bude krásne, moderné a bezpečné ihrisko.
viac
06.05.2020
Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko
Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %