Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.10.2017 01:53

Občianske združenie Ružomberčan pomáha dolnému Liptovu


OZ Ružomberčan, ktoré založili priatelia mesta a bývalí zamestnanci SCP v júni tohto roka, má už 1400 členov.


Doposiaľ sa združeniu podarilo zabezpečiť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu pre členov nad 65 rokov či opravu dlhodobo zničenej dlažby pred športovou halou Koniareň. Informovala o tom členka výboru OZ Ružomberčan Jana Streitová.


Združenie tiež v spolupráci so Školou úžitkového výtvarníctva pripravilo výstavu k papierenskej tradícii mesta Ružomberok a zorganizovalo niekoľko spoločenských akcií pre deti a seniorov.

Podľa slov Streitovej sa v priebehu štyroch mesiacov zaradili k najsilnejším občianskym platformám na prinášanie riešení pre zlepšenie života v regióne dolného Liptova. „Ciele a náplň činnosti združenia sme predstavili verejnosti v polovici júna a pozitívna spätná väzba od ľudí z Ružomberka a okolitých obcí je pre nás veľkým povzbudením a motiváciou do ďalšej práce,“ ozrejmil predseda OZ Ružomberčan Marián Bujňák.       

Združenie chce svojimi aktivitami prispieť aj k nárastu turizmu v regióne formou zatraktívnenia turistických chodníkov a kultúrno-historických objektov. Podľa členky výboru OZ tiež pomáha Ružomberku pri riešení neúnosnej dopravnej situácie v meste. „A to apelom na dobudovanie úseku diaľničnej komunikácie D1: Hubová – Ivachnová a následne vybudovaním južného obchvatu Ružomberka: rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – Ružomberok,“ povedala Streitová. Okrem toho sa pripojili k niekoľkým akciám, ktorých cieľom bolo upozorniť vládu SR na potrebu urýchleného vyriešenia neúnosnej dopravnej situácie v Ružomberku.       

OZ ponúka riešenia pre zlepšenie života rodín, seniorov a detí. „Presadzuje vytvorenie podmienok a prijatie takých opatrení, ktoré zabezpečia dlhodobý rozvoj podnikania a priemyslu v Ružomberku za účelom zvyšovania pracovných príležitostí a ekonomickej sily obyvateľov,“ vysvetlila členka výboru OZ Ružomberčan.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Radnica zakladá s miestnymi firmami Radu riaditeľov regiónu Vráble
Majitelia, konatelia a riaditelia firiem, ktoré pôsobia vo Vrábľoch zakladajú spolu s mestom združenie, v rámci ktorého sa budú stretávať a spolupracovať.
viac
18.10.2016
Kultúrny a kreatívny priemysel dostane na rozvoj 50 miliónov eur
Malí a strední podnikatelia, ale aj neziskové organizácie a občianske združenia pôsobiace v tejto oblasti sa budú môcť uchádzať o takýto objem eurofondov z  Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a Prioritnej osi 3 (PO 3) - Mobilizácia kreatívneho potenciálu v regiónoch.
viac
04.02.2019
Občianske združenie eSlovensko pripravilo projekt Bezinternetu.sk
V rámci celosvetovej iniciatívy Deň bezpečného internetu pripravilo občianske združenie (OZ) eSlovensko projekt Bezinternetu.sk. Hlavným cieľom je ukázať, že aj bez mobilov či televízie sa dá plnohodnotne a dokonca zdravšie žiť. Informoval o tom Vladimír Kroupa z OZ eSlovensko.
viac
28.11.2019
Hlavné mesto dostane od vlády finančnú pomoc vo výške 15,1 milióna eur
Vláda SR finančne podporí mesto Bratislava sumou 15,1 milióna eur. Rozhodol o tom v stredu vládny kabinet na svojom výjazdovom zasadnutí v bratislavskom Primaciálnom paláci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %