Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.04.2019 10:10

Občania môžu dávať samospráve podnety aj do osobitných schránok


Schránka na budove informačného centra v meste Tisovec, do ktorej môžu obyvatelia vhadzovať svoje pripomienky a podnety miestnej samospráve. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Podnety a pripomienky môžu občania mesta Tisovec v Rimavskosobotskom okrese miestnej samospráve adresovať nielen elektronicky, ale aj prostredníctvom nových schránok na pripomienky, ktoré boli inštalované začiatkom roka.


Umiestnené sú na budove kníhkupectva a informačného centra v strede Tisovca a na kultúrnom dome v miestnej časti Rimavská Píla.       

„Myslím si, že tieto schránky sa osvedčili a takto je to dobré. Sú tam podnety od občanov naozaj podnetné a už sa nám vďaka tomu podarilo jedného ‚páchateľa‘ osloviť, aj prišiel a uznal svoju chybu," uviedla primátorka Tisovca Irena Milecová, ktorá bola iniciátorkou zriadenia uvedených schránok.       

Ľudia podľa nej nechcú vždy riešiť veci osobne a radšej majú záujem pri upozorňovaní na problémy zostať v anonymite. „Niekto možno povie, že anonymné veci by nebolo treba prešetrovať, ale toto sú naozaj podnety, ktoré sú pre mesto a občanov dôležité. Pomaličky sa na to ľudia učia a začínajú tomu dôverovať," dodala primátorka.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Rozvoj regiónu Gemera a Malohontu sa bez kvalitných komunikácií nepohne vpred
V Rimavskej Sobote sa 8. februára uskutočnil snem Regionálneho združenia miest a obcí Gemera a Malohontu. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí Ľubomír Lõrincz.
viac
09.05.2019
Nová aplikácia umožňuje nahlásiť výtlky, zlé parkovanie či vandalstvo
Nahlásiť podnet či prípadné ohrozenie s presným miestom na mape mesta môžu obyvatelia Trebišova prostredníctvom novej mobilnej aplikácie SAFETY TREBIŠOV. Cieľom je zlepšiť a zjednodušiť komunikáciu medzi obyvateľmi a mestom, a najmä zvýšiť ich pocit bezpečia.
viac
03.07.2020
Občania kontaktovali kontrolórov i počas koronakrízy
Preverenie hospodárenia verejno-právnej RTVS, pracovno-právnych vzťahov na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave, či konanie samospráv počas trvania pandémie ochorenia COVID-19 žiadali od Najvyššieho kontrolného úradu SR vo svojich podnetoch obyvatelia SR v tomto roku.
viac
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %