Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.08.2019 11:25

O titul Kráľa severu zabojuje 57 súťažiacich


Ilustračný plagát


Tretiemu ročníku silovo-vytrvalostnej súťaže King of the North (Kráľ severu) bude patriť najbližšia sobota (24. 8.) v Dolnom Kubíne. Sily si príde zmerať 57 súťažiacich z Poľska, Českej republiky a Slovenska.


Súťaž je zameraná na presnú techniku predvedenia cvikov, ktoré dôkladne sledujú odborní rozhodcovia. Podľa organizátorov ide zatiaľ o najväčší ročník. „Každý atlét musí počas prvého kola absolvovať trať s dopredu určeným množstvom cvikov. Nie je to úplne jednoduché, keďže ho sledujú dvaja rozhodcovia. Jeden meria čas celého okruhu, druhý sleduje precíznosť cvikov,“ prezradil jeden z organizátorov súťaže Juraj Fačko.       

Organizátori pripravili pre súťažiacich štyri kategórie. Na hrazdách a bradlách sa predstavia atléti a atlétky z Poľska, Českej republiky a Slovenska. „Trochu ma mrzí, že z Oravy prídu súťažiť len štyria atléti. Verím, že budúci rok bude toto číslo väčšie,“ doplnil Fačko.       

Pozvanie do Dolného Kubína prijalo niekoľko zvučných mien z oblasti street workoutu a kalisteniky. Svoje umenie predstavia napríklad Dejan Stipič zo Srbska, Lee Wade Turner z Veľkej Británie, ale aj majster Českej republiky v street workoute Petr Skokan. Počas exhibície sa predstavia aj ďalší atléti zo Slovenskej a Českej republiky.       

Dobrovoľné vstupné, ktoré sa vyzbiera počas podujatia, odovzdajú organizátori občianskemu združeniu Tobias.       

Viac informácií o súťaži sa záujemcovia dozvedia na internetovej stránke www.kingofthenorth.sk alebo na sociálnych sieťach. Podujatie je realizované s finančnou podporou mesta Dolný Kubín a Žilinského samosprávneho kraja.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
20.06.2019
Milovníci umeleckého prednesu súťažia na 65. Hviezdoslavovom Kubíne
Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska v týchto dňoch súťažia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na jubilejnom 65. ročníku celoštátnej recitačnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.
viac
20.05.2023
Historickú budovu radnice v Dolnom Kubíne chcú rekonštruovať, hľadajú firmu
Dolnokubínska radnica vyhlásila súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie historickej budovy mestského úradu. Predpokladaná hodnota zákazky je 838 000 eur bez DPH. Firmy môžu ponuky posielať do pondelka 5. júna cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
11.08.2023
Mesto zopakuje súťaž na rekonštrukciu historickej radnice
Dolnokubínska samospráva zopakuje súťaž na výber zhotoviteľa rekonštrukcie historickej radnice, pretože pôvodne prihlásení uchádzači nesplnili podmienky účasti v súťaži. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %