Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.05.2018 11:45

O finančnú podporu z mesta sa uchádza 13 občianskych projektov


Ilustračná snímka


O financie z rozpočtu Prievidze sa uchádza 13 občianskych projektov, ktorých cieľom je vytvoriť niečo nové pre mesto a komunitu. Zámery obyvateľov v rámci projektu participatívneho rozpočtu prešli verejným zvažovaním, teraz o ich prípadnej finančnej podpore môže rozhodnúť hlasovaním široká verejnosť


"Všetky projekty sú dielom aktívnych občanov, ktorí svoj čas a energiu venovali tomu, aby pre svoje mesto či komunitu vytvorili niečo nové a obohacujúce," skonštatoval hovorca mesta Michal Ďureje. 

O finančnú podporu z mestského rozpočtu sa uchádza projekt pod názvom Aby človek nebol sám, ktorý má dopomôcť k lepšej starostlivosti o onkologických pacientov. Obyvatelia tiež majú záujem vytvoriť panel s mapou sídliska Necpaly v tamojšom kultúrnom dome, vybudovať parkour a freerun ihrisko, podporiť seniorov v ich zmysluplne trávenom voľnom čase, založiť včeliu záhradu či obnoviť historický cintorín na Mariánskom vŕšku.       

Financie chcú Prievidžania získať i na projekt prevencie násilia na senioroch, cyklostojany, modernizáciu portálu o kultúrnych podujatiach v regióne, verejne prístupnú remeselnú dielňu, kalendár k 100. výročiu Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského, tvorivý ateliér pre seniorov a maľby starej Prievidze na panelových bytových domoch na Zapotôčkach.       

Radnica už doručila do prievidzských domácností hlasovací lístok s anotáciami súťažných projektov. "Rozhodnúť o tých víťazných budú môcť obyvatelia v najbližších dňoch. Hlasovanie potrvá do 19. mája. Vyplnený hlasovací lístok môžu Prievidžania odovzdať na jednom zo zberných miest, prípadne odoslať poštou na mestský úrad alebo oskenovaný poslať e-mailom," priblížil Ďureje.       

Druhý ročník projektu participatívneho rozpočtu spustilo mesto vo februári. Medzi projekty, ktoré vyberie verejnosť v hlasovaní a majú prispieť k zlepšeniu prostredia v Prievidzi, rozdelí samospráva 40.000 eur.       

Medzi úspešné zámery realizované v pilotnom ročníku patrili Revitalizácia športového areálu pri Základnej škole S. Chalupku, Vtáky v meste, Cyklostojany, Seniorart, farbyMESTU, Orechy pre ľudí, Seniorské vzdelávanie a regenerácia, Záhrada so srdcom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
13.01.2021
Tretí ročník participatívneho rozpočtu hodnotí samospráva ako úspešný
Minuloročný tretí ročník participatívneho rozpočtu v Prievidzi hodnotí miestna samospráva ako úspešný. Život v meste pomohlo zlepšiť osem občianskych projektov, ktoré prispejú k lepšiemu vzdelávaniu či sociálnej pomoci. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
27.01.2022
Prievidza v rámci participatívneho rozpočtu podporí osem projektov
Tanečné kurzy pre zdravotne znevýhodnené deti či projekt paliatívnej starostlivosti podporí financiami samospráva Prievidze v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu. Vo verejnom hlasovaní uspelo celkom osem občianskych zámerov, ktoré si rozdelia 40 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %