Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.11.2016 07:02

O dva dni začne Festival Ružinow


Geišberg Trio.


Už po štvrtýkrát prinesie Divadlo pod kostolom multižánrový Festival Ružinow, ktorý potrvá od 3. novembra do 14. novembra 2016. Súčasťou programu s 12 podujatiami bude monodráma Zuzany Kronerovej, koncert Geišberg Tria, ale i premiéry niekoľkých predstavení.


„Festival Ružinow už má za sebou tri ročníky s desiatkami podujatí. Aj tento rok sme sa snažili vybrať také predstavenia, koncerty, ale i tému diskusie, ktoré divákov zaujmú a zároveň im priblížia atraktívnu súčasnú kultúru,“ povedala Lucia Finková, organizátorka festivalu z Divadla pod kostolom na Tomášikovej 8.

Festival Ružinow 2016 začne 3. novembra o 19. hod. kultovou hrou Električka zvaná túžba od Tennesseeho Williamsa. Medzi vrcholy festivalu bude patriť monodráma Shirley Valentine, s ktorou Zuzana Kronerová už niekoľko rokov žne úspech na javiskách celého Slovenska. „Svoju premiéru bude mať na festivale výnimočná show performerskej skupina Dreamdancers v réžii Martina Heriana, žongléra známeho aj z televízie. Ich predstavenie Zmena, ktoré pripravujú špeciálne Festival Ružinow 2016, vzniká v týchto týždňoch. Tvorcovia tvrdia, že umenie nového cirkusu, známe napríklad zo Cirque du Soleil, na Slovensku ešte podobnú show v divadle nezažilo,“ uviedla Lucia Finková. Na festivale nebude chýbať ani divadelné predstavenie pre tých najmenších.

Svoju premiéru bude mať na festivale aj predstavenie Divadla oProti s názvom Nebe na zemi. Pôjde o komediálnu činohru s piesňami trojice Voskovec - Werich - Ježek, ktoré pripomenie časy 1. Československej republiky s jej noblesou a humorom. Bodku za štvrtým ročníkom Festivalu Ružinow dá 14. novembra o 19. hod. koncert Geišberg Tria, teda Mariána, Mareka a Martina Geišbergovcov. Celý program festivalu je dostupný na www.divadlopodkostolom.sk.

Festival sa koná s finančnou podporou Mestskej časti Bratislava - Ružinov a Bratislavského samosprávneho kraja.

 

Autor: (Marianna ŠEBOVÁ, MČ Bratislava-Ružinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
22.06.2016
12. ročník Festivalu frankovky sa uskutoční už tento víkend
Festival frankovky je jedným z podujatí bratislavskej samosprávy, ktorým sa snaží oživiť bohaté vinohradnícke a vinárske tradície tohto regiónu. Uskutoční sa v dňoch 24. - 26. júna 2016 na Primaciálnom námestí v Bratislave.
viac
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %