Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.06.2018 04:39

Nový internetový portál poradí, kam na cyklovýlet na Horehroní


Ilustračná snímka stránky www.cyklo.horehronie.net


Horehronie je už niekoľko rokov označované ako Bike & E-bike región a pre milovníkov cyklistiky ponúka túto sezónu nový internetový portál.


Na stránke www.cyklo.horehronie.net nájdu cyklisti zoznam požičovní elektrobicyklov, všetky typy e-bikov s fotografiou, technickými špecifikáciami a všetkými informáciami potrebnými nato, aby si klient mohol bicykel objednať online. Región pritom ponúka sieť piatich požičovní.       

„Ponuku požičovní sme rozšírili aj o služby pre rodiny s deťmi a k bicyklom je k dispozícii možnosť doobjednať si aj detskú sedačku a vydať sa na rodinný výlet krásnym regiónom. Bicykle sú vybavené stojanmi na mobil, vďaka čomu si pohodlne stiahnete GPX do mobilnej aplikácie a so sieťou nabíjacích staníc sa môžete vybrať na cyklovýlet aj na miesta, na ktorých ste ešte nikdy predtým neboli“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.       

Súčasťou nového portálu sú aj odporúčané cyklovýlety, kde si cyklista vyberie spomedzi výletov ten, ktorý mu padne do oka, či už svojou náročnosťou, terénom alebo prevýšením aj s podrobným technickým popisom.       

Prostredníctvom portálu je možné prihlásiť sa aj na nedeľné organizované cyklovýlety. Tie začínajú 8. júla a každú nedeľu, až do 26. augusta, je pre cyklistov pripravená nová trasa. Na stránke nájdu záujemcovia zoznam všetkých výletov aj s krátkymi popisom a reálnymi fotografiami a kalendárom obsadenosti.       

V ponuke sú výlety z Čertovice, z Heľpy až k vodnej nádrži Čierny Váh, zo Sihly alebo Čierneho Balogu či obľúbeného Salaša Zbojská. Najobľúbenejšou trasou je cyklovýlet na najvyšší cyklobod na Slovensku – Kráľová hoľa.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
Nový cyklistický portál ponúka 1120 kilometrov cyklotrás
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) spustil do prevádzky nový internetový portál, ktorý obsahuje všetky trasy, ktoré pri turistike a športovaní môžu využívať cyklisti.
viac
02.05.2018
Rozhýbať by sa mal štát – komunikácie a rómska problematika už neznesú odklad
V Lome nad Rimavicou sa koncom marca na svojom výročnom sneme zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Horehronia a Stredného rudohoria.
viac
21.12.2021
V obci Lom nad Rimavicou majú nový náučný chodník
Náučný chodník „Od prameňa Rimavice ku prameňu Ipľa“ spája pramene dvoch významných riek Rimavice a Ipeľ, medzi ktorými sa rozprestiera aj obec Lom nad Rimavicou.
viac
12.10.2023
Brusno: V turistickom centre budú prezentovať aj tradície a prácu remeselníkov
Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %