Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.04.2018 12:42

Nový grantový program podporí verejnoprospešné aktivity pre deti a mladých ľudí


Nadácia SPP


Pomôcť motivovať deti a mladých ľudí vo veku šesť až 19 rokov k aktívnemu postoju k prostrediu, v ktorom žijú, k rozvíjaniu sociálnych a pohybových zručností a k podpore ich vzájomných vzťahov je cieľom nového grantového programu SPPravmeTo, ktorý vo štvrtok spustili SPP a Nadácia SPP.


TASR o tom informoval správca nadácie Ondrej Šebesta.  "Keďže nadácia si pripomína 15 rokov svojej činnosti, rozhodli sme sa pri tejto príležitosti podporiť zaujímavé verejnoprospešné aktivity pre deti a mladých ľudí na Slovensku v novom grantovom programe," uviedol Šebesta.       

Projekty zamerané na skvalitnenie využívania času detí a mladých ľudí môžu podľa neho predkladať len nepodnikateľské právnické osoby, ako napríklad mimovládne organizácie, občianske združenia, školy, kluby, kultúrne inštitúcie, športové zariadenia či obce a mestá.      

Každý môže prihlásiť maximálne jeden projekt vyplnením elektronického formulára so splnenými špecifickými podmienkami programu, ktoré sú spolu s ďalšími informáciami na webovej stránke nadácie. Jeden projekt môže byť podporený sumou vo výške od 800 do 1500 eur, pričom celkovo sa medzi projekty rozdelí suma 40 000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2021
Partner ZMOS: grantový program Nadácie VÚB pre Životné prostredie
Nadácia VÚB púšťa 2. ročník grantového programu Nadácie VÚB pre Životné prostredie.
viac
23.04.2022
Grantový program Opora prijíma žiadosti do 2. mája 2022  
Nadácia SPP vyhlásila grantový program Opora. Podporuje projekty, ktoré vychádzajú z aktuálnych potrieb ľudí, ktorí sú znevýhodnení, podporujú ich spoluúčasť na zmenách, ktoré majú smerovať k zvýšeniu kvality ich života a k aktivizácii ich potenciálu. 
viac
25.10.2022
Tesco opäť daruje 170-tisíc eur na podporu projektov po celom Slovensku
Grantový program Tesca - Vy rozhodujete, my pomáhame – už po 12.-krát pozýva neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky, mestá i obce, aby sa uchádzali o finančnú podporu.
viac
07.03.2024
Nový grantový program na pomoc deťom so znevýhodnením – prerozdelí 100-tisíc eur
Neziskové organizácie, centrá včasnej intervencie, centrá pre deti a rodinu ako aj ďalšie subjekty, ktoré sa vytrvalo venujú pomoci deťom so zdravotným znevýhodnením, získavajú nový zdroj podpory. Nadácia VÚB vyhlasuje prvý ročník grantového programu s názvom Každé dieťa má šancu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %