Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.04.2019 08:05

Nový Atlas rómskych komunít by mali predstaviť v prvom polroku


Ilustračná snímka, zdroj: Atlas rómskych komunít 2004


Zistenia nového Atlasu rómskych komunít by mali byť známe do konca prvého polroka 2019. TASR o tom informovala Michaela Miháliková z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.


Spresnila, že zber dát, ktoré realizoval Inštitút pre výskum práce a rodiny (IVPR) pri Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, bol ukončený vo februári. "Momentálne sa uskutočňuje analytické spracovanie dát. Predpokladané výstupy nového Atlasu rómskych komunít by mali byť známe v prvom polroku 2019," uviedla Miháliková.       

Prieskum ako pramenná databáza na analýzu situácie Rómov na Slovensku a podklad na prijímanie opatrení by sa mal podľa predstáv splnomocnenca Ábela Ravasza aktualizovať v budúcnosti pravidelne v päťročnej periodicite.       

Prvý Atlas rómskych komunít zrealizovali v roku 2004, druhý priniesol dáta mapujúce situáciu z roku 2013. Dokument sa týkal nielen počtu Rómov podľa jednotlivých krajov, okresov a obcí, ale aj hodnotenia kvality životných podmienok v lokalitách, ktoré obývajú.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
MV SR vyhlási výzvu pre obce s rómskymi komunitami na výstavbu škôlok
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo 25 miliónov eur na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl v obciach s rómskymi komunitami, aby navýšili kapacity pre prijatie ďalších detí v predškolskom veku. Rezort vnútra o tom informoval na svojom webe.
viac
21.04.2021
Autobus MHD na linke číslo 30 bude zbierať údaje pre smart mobilitu
Na autobus Dopravného podniku mesta Žiliny (DPMŽ) nainštalovali v utorok technologické zariadenia, ktoré budú v stredu (21. 4.) a vo štvrtok (22. 4.) zbierať na linke číslo 30 údaje v rámci pilotného projektu inteligentnej smart mobility.
viac
12.11.2021
Spišská Belá bude čipovať nádoby na komunálny odpad
Mesto Spišská Belá bude v týchto dňoch čipovať nádoby na komunálny odpad v domácnostiach aj u podnikateľov. Paula Grivalská z tamojšieho mestského úradu informovala, že cieľom je zabezpečiť zber dát z vývozu odpadu v reálnom čase, ako aj ich analýzu.
viac
29.11.2021
Odpadové hospodárstvo je komplexný problém. ZMOS predstavil riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska spracovalo komplexnú analýzu odpadového hospodárstva. Pohľad reflektuje na vývoj, aktuálny stav, aplikačnú prax aj nevyhnutné trendy. Spracovaný dokument vníma ako príspevok do konštruktívneho riešenia problematiky na úrovni sociálnych partnerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %