Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.09.2017 12:40

Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici otvoria vo štvrtok


Snímka zdroj: (tasr).


Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici, ktorá je označovaná za najmodernejšiu na Slovensku, otvoria 21. septembra o 9. hodine. Avizoval to na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.


Otvorenie bude sprevádzané nielen bohatým kultúrnym programom, ale i veľkými zľavami v jednotlivých prevádzkach, a to aj počas ďalších dní.       

Dopravnú časť stanice sa zaviazalo prevádzkovať mesto. "Mesto plánuje vo štvrtok spustiť skúšobnú prevádzku dopravnej časti autobusovej stanice s vybranými spojmi prímestskej dopravy. O podrobnostiach budeme informovať v najbližších dňoch," reagovala Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.       

Súčasťou autobusovej stanice je veľké nákupné centrum. Objekt je dielom nemeckej spoločnosti Aichinger. Ako tvrdí, výzvu na projekt nového Terminal Vlak-Bus-Shopping pod Urpínom prijala a do samého srdca Slovenska, a teda i Európy, premietla celý svet.       

Podľa lídra projektu Artura Romeu pri projektovaní objektu stanice ich inšpirovala nádherná príroda, ktorá sa všade okolo Banskej Bystrice rozprestiera.       

"Spoločne s našimi partnermi z InterCora a Premium sme prekonali vzdialenosť 800 kilometrov a viac ako deväť hodín po diaľniciach, aby sme mali istotu, že naše predstavy a nápady naozaj čo najlepšie implementujeme," priblížil Romeu.       

Podľa neho pre spoločnosť, ktorá celý objekt navrhla, je otvorenie stanice so štyridsiatkou nových obchodov na ploche vyše 11 000 metrov štvorcových zaujímavou medzinárodnou skúsenosťou.       

Zatiaľ čo v Európe je bežné, že na autobusovej stanici nie sú poskytované iba prepravné služby, ale sú tam aj obchody, prevádzky rýchleho občerstvenia či detské herne, na Slovensku zatiaľ tento trend nie je. A preto sa spoločnosť InterCora rozhodla po zbúraní 30-ročných chátrajúcich ruín starej stanice prísť s niečím novým. Skĺbila poskytovanie hromadnej prepravy s bežnými službami, ktoré patria k životu v meste a tým odštartovala aj na Slovensku populárne a praktické prepojenie dopravy, relaxu, občerstvenia a zábavy. Autobusová stanica bude priamo pod nákupným centrom a povedú k nej eskalátory.       

Objekt nákupného centra, ktoré prepojí autobusovú i železničnú stanicu a bude disponovať 300 parkovacími miestami, pripravuje slávnostné otvorenie, ktoré potrvá tri dni. Podľa webovej stránky stanice počas neho vystúpia slovenský raper Majk Spirit, skupina Polemic, spevák Otto Weiter, folklórny súbor Urpín a ďalší umelci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2017
HB Reavis plánuje v Bratislave vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu
Developer HB Reavis, ktorý má v Bratislave vybudovať novú autobusovú stanicu, plánuje prepojiť lokalitu Nivy s mestskou časťou Petržalka pomocou elektrickej nadzemnej dráhy. Informovali o tom denníky Nový Čas a Hospodárske noviny.
viac
02.10.2017
Náhradnú autobusovú stanicu otvorili v nedeľu
Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ulici v Bratislave otvorili v nedeľu 1. októbra. Stanica má plnohodnotne nahradiť funkciu tej doterajšej na Mlynských nivách, na ktorej mieste plánujú do troch rokov vybudovať novú autobusovú stanicu.
viac
17.12.2020
V Michalovciach ukončili výstavbu novej autobusovej stanice
V Michalovciach v stredu ukončili stavebné práce na výstavbe novej autobusovej stanice. Zmluvný dopravca Košického samosprávneho kraja (KSK), spoločnosť Arriva Michalovce, začal s jej budovaním na jar tohto roka.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %