Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2018 12:20

Novozvolený primátor sa spolu s poslancami MsZ ujal funkcie


Snímka zdroj: kosiceonline.sk


Novozvolený primátor Levoče Miroslav Vilkovský sa uplynulý štvrtok podvečer spolu s poslancami mestského zastupiteľstva ujal funkcie. „Najväčšou výzvou je zastavenie znižovania počtu obyvateľov.


Za posledné roky sa odsťahovalo z mesta niekoľko sto ľudí. Je to veľa rodín, ktoré tu mohli žiť a budovať hodnoty pre súčasné aj budúce generácie,“ uviedol Vilkovský, ktorý do kresla primátora zasadol po štvorročnej pauze.       

Dodal, že jeho prioritami na nasledujúce štyri roky bude Levoča s ešte vyššou transparentnosťou a hospodárnosťou, s kvalitnejšou občianskou vybavenosťou a bývaním i s lepšie vyriešenou dopravou. „Chcem naštartovať cestovný ruch, mesto viac rozhýbať a venovať sa aj kvalitnejšiemu vzdelaniu,“ dodal primátor.       

Levočania si v novembrových komunálnych voľbách volili okrem neho aj 19 poslancov MsZ v dvoch volebných obvodoch, ktorí na prvom ustanovujúcom zasadnutí zložili poslanecké sľuby. Vo volebnom obvode č. 1 kandidovalo 43 uchádzačov a občania si volili deväť poslancov, vo volebnom obvode č. 2 kandidovalo 31 uchádzačov, z ktorých si vybrali desať zástupcov do MsZ. Volebná účasť v Levoči pritom dosiahla 42,19 percenta.       

V pracovnej časti štvrtkového zasadnutia mestského parlamentu si poslanci zvolili mandátovú a návrhovú komisiu, ktorá overila platnosť voľby primátora a poslancov a nezlučiteľnosť funkcií. „Zástupcom primátora mesta sa stal Miroslav Čurilla. Poslanci ďalej zvolili členov mestskej rady a predsedov novozriadených komisií. Vybrali tiež poslanca, ktorý bude oprávnený zvolávať a viesť zasadnutia a poslancov, ktorí budú v meste sobášiť,“ doplnil Kamil Tomčofčík z Mestského úradu v Levoči. Posledným bodom programu bolo určenie platu primátora a jeho zástupcu. Poslanci rozhodli o tom, že počas najbližších štyroch rokov bude Vilkovský zarábať viac ako 3600 eur mesačne, jeho zástupca asi 3250 eur.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Zvolení poslanci a primátor J. Blcháč zložili sľuby
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami.
viac
08.12.2018
Primátor a poslanci Sobraniec zložili na ustanovujúcom zastupiteľstve sľub
Staronový primátor Sobraniec Pavol Džurina (nezávislý) zložil spolu s mestskými poslancami na piatkovom zastupiteľstve sľub. Ujal sa tak opätovne vedenia samosprávy.
viac
11.02.2020
Mesto Levoča pripravuje lokalitu na výstavbu rodinných domov
Mesto Levoča v súčasnosti pripravuje lokalitu na výstavbu rodinných domov. Primátor Miroslav Vilkovský uviedol, že celý projekt Krupný jarok je rozdelený do dvoch etáp.
viac
10.08.2020
Levoča zachránila nemocnicu vďaka verejno-súkromnému partnerstvu
Od naštartovania reformy verejnej správy na Slovensku ubehli takmer dve desaťročia. Samosprávy získali mnohé kompetencie. Niektoré sú dokonca zriaďovateľmi nemocníc a tých skutočne nie je veľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %