Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.08.2018 11:35

Novinky z Petržalky vo vašej sms


Ilustračná snímka.


Chceme mať informácie rýchlo, nechceme sa zdržiavať ich zdĺhavým hľadaním. A – najmä chceme dostať najmä tie informácie, ktoré naozaj potrebujeme. Preto sa petržalská samospráva rozhodla pre zaujímavú novinku – SMS notifikáciu.


Služba je skvelou pomôckou pre tých, ktorý majú záujem dostávať aktuálne informácie z našej mestskej časti formou SMS správy. Aké informácie to budú, o tom rozhodne každý sám, podľa svojho záujmu. Občan si môže zvoliť, že bude dostávať správy zo svojho blízkeho okolia, alebo si vyberie aktuality z kultúry, športu či zo života v samospráve alebo informácie o verejných vyhláškach, prípadne verejnom obstarávaní a iné. Na výber je až desať kategórií.

Ako používať SMS notifikáciu?

SMS notifikácia sa nachádza v pravom hornom rohu webovej stránky MČ Petržalka, nad kalendárom udalostí. Ak ešte nie ste v službe zaregistrovaní, kliknite na „Zaregistrujte sa“.Potom vyplníte potrebné kolónky (e-mailová adresa, heslo a overenie hesla). Nakoniec kliknite na „Registrovať“. Po úspešnej registrácii sa môžete prihlásiť do SMS notifikácie na našej webovej stránke zadaním e-mailu a hesla a kliknutím na „Prihlásiť“.

Som prihlásený. Čo ďalej?

Po prihlásení si v časti nastavenia zadáte telefónne číslo, na ktoré vám SMS správy budú chodiť. V časti „Ulice“ si vyberiete tú, ktorá je pre vás zaujímavá, prípadne zvolíte všetky ulice. V zložke „Kategórie“ máte tiež na výber z rôznych možností. Vybrali ste si? Tak už stačí iba kliknúť na „Uložiť nastavenia“. Odteraz vám budú chodiť informácie automaticky na mobilný telefón podľa zvolených kategórií vo forme textu s odkazom. Po otvorení linku vás internetový prehliadač presmeruje na webovú stránku Petržalky, kde si článok či oznam budete môcť prečítať celý.

Služba SMS notifikácia je skvelou možnosťou, ako sa rýchlo a pohodlne dostať k informáciám bez toho, aby ste ich museli prácne vyhľadávať na stránke, či denne sledovať, čo sa v mestskej časti deje. Navyše, tieto informácie sú pre obyvateľa doslova „šité na mieru“.

Samozrejme, táto novinka nie je jedinou, ktorú Petržalka pre návštevníkov svojej webovej stránky pripravili. Z Kalendára podujatí sa dozviete, aké podujatia sa budú v Petržalke konať, pribudla informácia o tom, kto má dnes meniny, aby nikto nezabudol svojich blízkych. Často diskutovanou témou sú aj vraky áut. Preto je na stránke aktualizovaná sekcia „Vraky, staré vozidlá“, kde sa dozviete najnovšie informácie o nepojazdných autách vo svojom okolí.

Mestská časť aj do budúcna chystá ďalšie vylepšenia, ktoré jej obyvateľom zjednodušia a skvalitnia kontakt so samosprávou.

Autor: ts-Katarína Mrázová


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Horná Seč informuje svojich občanov aj formou krátkych SMS správ a e-mailov
Obec Horná Seč v okrese Levice má záujem zlepšovať informovanosť svojich občanov, preto ponúka aj možnosť prijímania dôležitých obecných oznamov formou krátkych SMS správ a e-mailov.
viac
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
01.03.2018
Radnica spúšťa sms službu pre občanov o dianí v meste
Mesto Svit ponúka svojim občanom novú bezplatnú SMS službu, ktorá má zlepšiť ich kontakt so samosprávou.
viac
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %