Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.11.2018 04:25

Nové VZN zjednoduší možnosť získania dotácie z rozpočtu kraja


Ilustračná snímka


Získanie dotácie z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v budúcom roku zjednoduší. Poslanci TSK na pondelkovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácií z rozpočtu kraja.


Podľa vedúcej finančného odboru Úradu TSK Renáty Ozimovej sa zjednoduší podávanie žiadostí. „K žiadosti už nebude potrebné podávať hneď všetky doklady, bude stačiť len žiadosť a čestné vyhlásenie. Po schválení žiadosti žiadateľa vyzveme na predloženie dokladov potrebných na uzatvorenie zmluvy,“ priblížila Ozimová s tým, že v prípade neschválenia žiadosti o dotáciu odpadnú žiadateľovi o dotáciu náklady na zabezpečenie potrebných dokladov.       

Ako dodala, v novom všeobecne záväznom nariadení (VZN) sa aplikoval nový zákon o boji proti byrokracii a ruší sa povinnosť právnických osôb predkladať výpis z registra trestov.       

„Do nového VZN sme zapracovali nový zákon o GDPR a doplnili kritériá na posudzovanie žiadostí. V prípade, že nám žiadatelia vrátia financie, ak sa podujatie neuskutoční, alebo z dôvodu, že nevyčerpali všetky financie, budeme môcť finančné prostriedky posunúť ďalším žiadateľom,“ doplnila šéfka finančného odboru.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2019
Na podanie žiadosti o dotáciu z rozpočtu TSK zostáva už len pár dní
Nestihli ste ešte podať žiadosť o finančné prostriedky z dotačného systému TSK? Čas máte ešte do konca apríla!
viac
29.01.2020
Obce na Záhorí sa môžu hlásiť o podporu na ekologický boj proti komárom
Takmer 30 tisíc môžu žiadať obce na Záhorí na ekologický boj s komármi. Požiadať o to môžu ešte do konca januára prostredníctvom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy. Program Regulácia komárej populácie dovoľuje obciam žiadať o 4 000 eur pri 15% spolufinancovaní.
viac
15.12.2020
Schválené VZN má poskytovanie dotácií stransparentniť a zefektívniť
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK) právnickým osobám a fyzickým osobám – podnikateľom sa bude od nového roka riadiť novými pravidlami.
viac
25.03.2022
Trenčiansky samosprávny kraj schválil 890 000 eur pre Kreatívny inštitút Trenčín
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne zo svojho tohtoročného rozpočtu 890 000 eur na správu neziskovej organizácie Kreatívny inštitút Trenčín a aktivity spojené s projektom Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Poskytnutie príspevku schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %