Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.02.2018 05:42

Nové kontajnerové stojiská majú zamknuté, legislatíva nepustí


Ilustračná snímka.


Vlani sa breznianskej samospráve podarilo dokončiť desať uzamykateľných oplotených objektov určených na umiestnenie kontajnerov, ktoré majú zamedziť znečisťovaniu okolia asociálnymi živlami a prispieť k dôkladnejšej separácii domového odpadu. Na kľúče od nich si však obyvatelia musia ešte počkať.


Ako informoval magistrát, k používaniu nových stojísk môže dôjsť až po splnení všetkých administratívnych náležitostí, ktoré stanovuje zákon.     

"Po prevzatí celkovej stavby je nutné podať žiadosť na vklad predložených geometrických plánov do katastra, kde je dvojmesačná zákonná lehota. Takisto treba požiadať o kolaudačné rozhodnutie, pričom termín tohto konania stanoví príslušný Stavebný úrad Valaská do 30 dní," vysvetlila vedúca investičného odboru Mestského úradu v Brezne Zuzana Ďurišová s tým, že po vydaní kolaudačného rozhodnutia začne plynúť 15-dňová lehota na nadobudnutie jeho právoplatnosti.      

Podľa Ďurišovej po získaní právoplatného rozhodnutia sa uskutoční odovzdanie diela do majetku mesta, ktoré trvá do piatich pracovných dní. Následne musí dôjsť k prevodu objektov na Technické služby Brezno, ktoré sa stanú ich správcom. Po tomto kroku je zasa povinnosťou "techničiarov" osloviť jednotlivé bytové správcovské spoločnosti, aby zabezpečili kľúče od stojísk svojim členom. Až potom môže stavba slúžiť na svoj účel.      

"Budeme sa snažiť, aby lehoty boli čo najkratšie a občania mohli dostať do užívania stojiská, o ktoré dlhodobo žiadajú. Prosíme ich o trpezlivosť, kým nebude doriešená administratívna časť diela," dodala Ďurišová.      

Horehronská metropola plánuje vo výstavbe kontajnerových stojísk pokračovať i v tomto roku na Ulici ČSA a Krčulovej ulici.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2016
Brezno chce pritiahnuť nových obyvateľov, ponúka nové parcely
Metropola Horehronia chce prilákať nových obyvateľov, a preto prichádza s ponukou predaja nových, a ako sama tvrdí, zaujímavých pozemkov v častiach mesta Rohozná a na Mazorníku či už pre moderné bývanie, alebo rozbehnutie a zefektívnenie podnikateľskej činnosti.
viac
19.02.2020
Brezno plánuje modernú kompostáreň, poslanci projekt schválili
Snahou breznianskeho magistrátu je mať modernú kompostáreň s novou technológiou a strojovým vybavením, ktorá by dokázala ročne spracovať minimálne 3500 ton odpadu. Horehronskú metropolu do toho tlačí legislatíva. Informoval o tom v sobotu (15. 2.) na sociálnej sieti primátor mesta Brezno Tomáš Abel.
viac
13.10.2020
Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný
Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %