Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
25.03.2019 04:15

Nové hasičské sanitky budú pomáhať v každom kraji


Ilustračná snímka MV SR


Hasiči v každom kraji Slovenska budú mať k dispozícii sanitné automobily s profesionálnou výbavou na poskytnutie predlekárskej prvej pomoci.


Moderné sanitky vybavené napríklad i autonómnym dýchacím zariadením odovzdala hasičom v pondelok v areáli hasičskej stanice v Senci ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).       

Ministerka ozrejmila, že iniciatíva vyplynula z pozitívnych skúseností, ktoré majú s používaním tohto typu vozidla hasiči v Bratislavskom kraji. "Povedali sme si, že takouto technikou vybavíme všetky krajské riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), preto dnes odovzdávame pre každý kraj kompletne vybavené vozidlá pripravené pomôcť v prípade mimoriadnych situácií," povedala Saková.       

Prezident HaZZ Alexander Nejedlý objasnil, že vozidlá predstavuje najmodernejšiu zásahovú techniku v oblasti zdravotnej záchrannej služby. "Vozidlá sú vybavené kompletnou zdravotníckou technikou, ktorú používajú zdravotní záchranári, okrem toho sú však vo výbave aj ďalšie komponenty použiteľné pri zásahu, napríklad hydraulické nožnice na vyslobodenie osôb v zdeformovaných havarovaných autách," informoval. Sanitku budú používať špeciálne vycvičení hasiči. "Okrem svojho základného výcviku majú aj kvalifikáciu ako hasič-zdravotný záchranár, sú preto stopercentne pripravení poskytovať predlekársku prvú pomoc, podobne ako zdravotní záchranári," dodal.       

Prezídium HaZZ predstavuje nové vozidlá aj na svojom profile na sociálnej sieti.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2016
Mestá dostanú možnosť vyhlásiť na svojom území nízkoemisné zóny
Slovenské obce a mestá budú mať možnosť zlepšiť kvalitu ovzdušia na svojom území vytvorením takzvaných nízkoemisných zón.
viac
12.12.2019
HZS má desať nových terénnych vozidiel i prívesné kynologické vozíky
Horská záchranná služba (HZS) má desať nových terénnych vozidiel. Odovzdala jej ich v stredu v Bratislave ministerka vnútra Denisa Saková. Osem prívesných kynologických vozíkov na prepravu psov má HZS rozdistribuovaných už od minulého týždňa po jednotlivých oblastných strediskách.
viac
15.12.2023
HZS je posilnená o nové záchranné terénne vozidlá
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok odovzdal vo štvrtok (14. 12. 2023) v Bratislave 21 kusov nových záchranných, terénnych vozidiel a štvorkoliek pre Horskú záchrannú službu (HZS). Ide o modernizáciu technického vybavenia HZS, ktorá výrazne zlepšuje mobilitu horských záchranárov.
viac
13.01.2024
Nová automobilová technika pre HaZZ a HZS
Rezort vnútra pod vedením ministra Matúša Šutaja Eštoka pokračuje v realizácii dvoch projektov „ Posilnenie intervenčných kapacít integrovaného záchranného systému Ministerstva vnútra SR“ a projektu „ Posilnenie intervenčných kapacít Horskej záchrannej služby“ .
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %