Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.10.2019 06:00

Nová jedáleň v Rožňave bude slúžiť žiakom troch škôl


Ilustračná snímka, zdroj: gemer.korzar


Žiakom troch škôl bude slúžiť nová jedáleň v areáli Obchodnej akadémie v Rožňave, výstavba ktorej v piatok oficiálne odštartovala poklepaním základného kameňa. Stavbu bude financovať Košický samosprávny kraj a stáť by mala zhruba jeden milión eur.


„Žiaci rožňavskej OA, gymnázia a strednej zdravotníckej školy sa doteraz stravovali vo výdajni jedál, nemali k dispozícii vlastnú jedáleň. Aj preto sme sa rozhodli investovať z krajského rozpočtu do ich vlastnej školskej jedálne. Poskytovať obedy bude pre viac ako 500 žiakov,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako informoval riaditeľ OA Viktor Baláž, školská jedáleň bola doteraz prevádzkovaná v budove bývalého seminára, ktorý je majetkom cirkvi, za čo platil kraj nájom. Už v roku 2010 preto škola vypracovala projekt na výstavbu jedálne na tom istom mieste, kde sa bude realizovať aj súčasný projekt.       

„Žiaľ, v minulosti sa nenašla ochota finančne zabezpečiť tento projekt. Výstavbou novej jedálne tak budú mať konečne stredné školy v Rožňave vhodné stravovacie zariadenie. V hygienicky vyhovujúcich podmienkach budú pracovať aj kuchárky a študenti budú mať príjemné prostredie, ktoré určite priláka aj ďalších žiakov - stravníkov, čo je aj naším cieľom,“ povedal riaditeľ.       

KSK má na výstavbu školskej jedálne spracovanú projektovú dokumentáciu a začal búracie práce. „Po vydaní stavebného povolenia bude vyhlásená súťaž na zhotoviteľa stavebných prác. Veríme, že s nimi začneme začiatkom budúceho roka tak, aby sa žiaci mohli v nových priestoroch stravovať už v ďalšom školskom roku,“ dodal Trnka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Žiaci župných škôl navaria v Bruseli
Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý sa začína dnešným dňom v Bruseli, ako súčasť oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ, predstaví zamestnancom európskych inštitúcií slovenské jedlá v podaní žiakov bratislavských župných škôl.
viac
11.06.2020
BBSK odporúča otvoriť stredné školy len na odovzdanie kníh a vysvedčení
Banskobystrický samosprávny kraj zaslal riaditeľkám a riaditeľom stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti usmernenie, v ktorom odporúča ich otvorenie 29. a 30. júna. Internáty ani školské jedálne uvádzať do prevádzky neodporúča.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %