Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.06.2017 12:25

Nová Dubnica oslávila šesťdesiatku


Ilustračná snímka.


Na Mierovom námestí v Novej Dubnici od štvrtku 1. júna do nedele 4. júna užívali Novodubničania oslavy 60. výročia založenia mesta. Mesto pre svojich obyvateľov pripravilo bohatý sprievodný program.


Z hudobnej časti sa popri tradičných umelcoch, ako bola dychová hudba Nadličanka, predstavila aj netradičná karibská skupina Azúcar Cubana a vystúpila aj skupina Horkýže Slíže. Program osláv pokračoval vyvrcholil v nedeľu 4. júna slávnostnou svätou omšou v Kostole sv. Jozefa Robotníka.  „Od položenia základného kameňa vyrástla Nová Dubnica na príťažlivé mesto. Naše mesto má nádherné budovy a ulice. Nie však budovy a ulice sú to, čo mesto robí mestom. Sú to ľudia, ktorí v ňom žijú a ktorí dávajú budovám a uliciam život,“ uviedol primátor Novej Dubnice Peter Marušinec v príhovore, v ktorom stručne zhrnul históriu rozvoja jedného z 18 miest v Trenčianskom kraji.

Obecné noviny č. 23-24/2017

Autor: (bj)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
06.06.2020
Novým systémom verejného obstarávania mesto ušetrí státisíce eur
Vedenie mesta Dubnica nad Váhom chce tovary a služby obstarávať transparentne, no najmä hospodárne. Na radnici preto vzniká samostatné oddelenie verejného obstarávania, ktoré všetky obstarávania centralizuje na jedno miesto.
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %