Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.01.2018 06:40

Nová cesta z L. Sliačov do Partizánskej Ľupče zjednoduší prepravu


Snímka zdroj: (lk).


Nové dopravné prepojenie medzi Partizánskou Ľupčou a Liptovskými Sliačmi umožní domácim rýchlejšiu a efektívnejšiu prepravu z jednej obce do druhej.


Približne štyri kilometre dlhá a viac ako tri metre široká cesta s ostrovčekmi bude viesť z Vyšného Sliača do Partizánskej Ľupče, starostovia obcí ju chcú dokončiť do konca tohto volebného obdobia.

Aktuálna trasa po komnukácii I/18 z jednej obce do druhej má dĺžku 12 kilometrov, cesta autom trvá približne 12 minút v závislosti od hustoty premávky. „Domáci pritom dokážu prejsť pešo cez kopec za obcou až do centra Partizánskej Ľupče za 15 minút,” priblížil starosta Liptovských Sliačov Milan Frič. Preto bude podľa neho nová komunikácia veľkou pomocou. „Minimálne jedna tretina obyvateľov Vyšného Sliača má totiž rodinné väzby s Partizánskou Ľupčou,” doplnil.

Podkladové vrstvy komunikácie zo strany od Liptovských Sliačov sú podľa Friča momentálne na vynikajúcej úrovni. „V úseku sa už nachádza štrkové podložie a čakáme, kedy sa začnú niekde opravovať cesty, pretože chceme použiť frézovanú drvinu na zastabilizovanie štrku,” vysvetlil starosta Liptovských Sliačov s tým, že až po stabilizácii podkladu pribudne aj asfaltová vrstva.       „Zatiaľ na ceste pracujeme obidve obce samostatne, no keď sa stretneme vo finálnom úseku, budeme ho riešiť spoločne,” priblížil Frič. Celková investícia do úseku cesty z Liptovských Sliačov po spojnicu chotárov obcí predstavuje približne 150 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Obce Oravského podhradia pracujú na rozvoji regiónu
Cieľom desiatich obecných samospráv mikroregiónu Oravské podhradie na najbližšie roky je zabezpečiť rozvoj kultúry, športu a cestovného ruchu, skvalitniť a budovať infraštruktúru či podporiť podnikanie a prílev nových investícií.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
21.04.2020
Výstavba kanalizácie obmedzí na pol roka dopravu na ceste I/61
Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici upozorňuje na dopravné obmedzenia na ceste I/61 medzi Považskou Bystricou a mestskou časťou Považská Teplá. Začali sa v pondelok (20. 4.) a potrvajú až do konca októbra.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %