Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.09.2017 10:52

Nová aplikácia vás prevedie Bojnicami


Ilustračná snímka.


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice a Mesto Bojnice pripravili jedinečnú pomôcku pre návštevníkov - mobilnú aplikáciu "Turistický sprievodca Bojnice".


Novinka približuje majiteľom smartfónov najväčšie turistické atraktivity. Zároveň poskytuje dôležité informácie z okruhov histórie mesta, cestovného ruchu, interaktívnu mapu, letecký záber mesta či dôležité informácie pre návštevníkov, ktorí sa v meste potrebujú rýchlo zorientovať. 

"Mobilná aplikácia funguje off-line. Užívateľ teda pri vyhľadávaní ubytovania, reštaurácií či rekreačných zariadení nepotrebuje pripojenie na internet. Na mape mesta môže návštevník použiť filter a jednoducho vyhľadať body záujmu," uviedla členka OOCR Región Horná Nitra-Bojnice a spracovateľka aplikácie Sylvia Maliariková. "Mám veľkú radosť, že sa mesto Bojnice zaradilo k destináciám cestovného ruchu, ktoré majú spracovanú obdobnú aplikáciu. Túto novinku vnímam ako komplexnú turistickú pomôcku a dôležitý nástroj destinačného marketingu," doplnila Maliariková.

Turistický sprievodca mesta Bojnice zahŕňa texty, fotografie a dôležité informácie v celkovej veľkosti dát približne 50MB. Podsekcie "Atraktivity a zaujímavosti" a "Turistika" obsahujú informácie aj vo forme audio komentára. Aplikácia je prispôsobená pre mobilné systémy Android a iOS. Projekt bol zrealizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Užívatelia smartfónov či tabletov si môžu aplikáciu stiahnuť zdarma:

Android: https://play.google.com/store/search?q=vegh%20bojnice

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/bojnice/id1276159336?mt=8

Autor: (tr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
02.01.2018
Mesto má nového mobilného turistického sprievodcu
Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre návštevníkov mesta novinku –  mobilnú aplikáciu, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %