Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.08.2019 05:05

Nominujte osobnosti Bratislavského samosprávneho krajado konca augusta


Ilustračná snímka


Poznáte vo vašom okolí niekoho, kto svojimi činmi urobil niečo výnimočné, kto svojím impulzom, zanietením, nápadmi obohatil oblasť športu, školstva, zdravotníctva, kultúry, či ďalšie oblasti a prispel tak k rozvoju Bratislavského kraja? Nominujte ho na Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja.


Zaradiť sa tak môže už medzi vyše stovku úspešných a inšpirujúcich laureátov v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK a Pamätný list predsedu BSK.

„Nominovať osobnosti ako aj organizácie na získanie Ocenení Bratislavského samosprávneho kraja je možné do 31. augusta 2019. Návrhy dávajú obyvatelia Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia so sídlom v Bratislavskom kraji. Súčasťou musí byť aj súhlas nominovaného, jeho stručný životopis alebo informácie o aktivitách a úspechoch v prípade nominovanej organizácie,“ upresnil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-samuela-zocha/

Výročná cena Samuela Zocha, ktorá je najvyšším ocenením Bratislavského samosprávneho kraja, je udeľovaná fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja a života jeho občanov, obohatili ľudské poznanie, dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z ľudskej činnosti, svojou prácou a postojmi prispeli k jeho reprezentácii doma i v zahraničí. Vo výnimočných prípadoch môže byť cena udelená aj zahraničným občanom. Čestné občianstvo udeľuje Bratislavský samosprávny kraj osobám, ktoré sa okrem iného zaslúžili o rozvíjanie priateľstva medzi národmi a regiónmi. Od minulého roku pribudla nová kategória a to Historická osobnosť regiónu. Ide o osobnosti, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj nášho regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Ako prvému ju župa in memoriam udelila slovenskému hudobnému skladateľovi, pedagógovi a hudobnému teoretikovi Eugenovi Suchoňovi.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2017
Bratislavčania môžu hlasovať za športovca Bratislavy a Bratislavského kraja 2017
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do obľúbenej ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2017. Hlasovanie je spustené na webovej stránke hlavného mesta a potrvá do 12. decembra 2017.
viac
28.03.2019
BSK: Kraj opäť odmeňuje učiteľov
Presne 3 408 zamestnancov župných škôl už zajtra pri príležitosti Dňa učiteľov dostane poďakovanie a ocenenie za svoju prácu. Každý pedagogický aj nepedagogický zamestnanec župnej školy dostane 100 eurovú odmenu podľa výšky svojho úväzku.
viac
08.11.2019
Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 30. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka Kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.
viac
12.08.2020
Navrhnite osobnosti na Ocenenia bratislavskej župy 2020
Bratislavský samosprávny kraj otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 30. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %