Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.10.2017 02:05

Nominácie na cenu HUMAN FORUM sú otvorené


Plagát.


Do 31. októbra 2017 môže verejnosť nominovať jednotlivca alebo kolektív na cenu HUMAN FORUM. Cena sa udeľuje ako prejav uznania za vykonanie spoločensky významného činu, alebo dlhodobého konania v prospech ochrany ľudských práv a rozvoja demokracie.


„Cena je vyjadrením úcty k občianskej odvahe ľudí, ktorí sa svojimi postojmi a skutkami otvorene stavajú na stranu humanistických ideálov európskej civilizácie, vzájomnej úcty a slušnosti, rešpektu k ľudskej rôznosti a dôstojnosti. Motívom udelenia ceny je potreba poukazovať na skutočnosť, že extrémizmus založený na odmietaní princípov parlamentnej demokracie a ideológie založené na intolerancii, antisemitizme a ultranacionalizme nie je cestou pre riešenie spoločenských problémov,“ uvádza Csilla Droppová z organizačného výboru.

Cenu vyhlasuje, organizuje a udeľuje Organizačný výbor medzinárodného diskusného fóra o demokracii a ľudských právach HUMAN FORUM. Nominovať je možné jednotlivcov alebo skupiny ľudí, a to do 31. októbra 2017 e-mailom na adresu csilla.droppova@stonline.sk. Nominácia musí obsahovať charakteristiku navrhovanej osoby alebo skupiny osôb, odôvodnenie predloženého návrhu a informáciu o súhlase navrhovanej osoby s nomináciou.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie ceny bude súčasťou podujatia HUMAN FORUM, ktoré sa uskutoční 29. – 30. novembra 2017 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (hf)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
06.11.2017
Hlasovanie o víťazných projektoch občianskeho rozpočtu
Bratislavčania sa môžu zapojiť do občianskeho rozpočtu a rozhodnúť tak, aké projekty bude hlavné mesto realizovať.
viac
14.11.2017
Poplatok za rozvoj bude v Trnave rovnaký pre všetky kategórie stavieb
Paušálne, pre všetky typy stavieb – na bývanie, stavby pre pôdohospodárstvo, priemysel, sklady, administratívu i komerčné stavby vo všetkých častiach Trnavy určili v utorok mestskí poslanci poplatok za rozvoj vo výške 10 eur za štvorcový meter (m2).
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %