Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2018 07:50

Noc divadiel sa po prvý raz uskutočnila aj v Trebišove


Ruská dráma Vasilija Sigareva Vĺčik pre dospelých v naštudovaní divadla AmfiTeatro pri CVČ v Trebišove v podkroví andrássyovského kaštieľa počas Noci divadiel 2018  v Trebišove 17. novembra 2018. FOTO TASR - Roman Hanc.


Noc divadiel sa po prvý raz konala aj v Trebišove. Podľa hlavného organizátora Lukáša Pavlikovského z občianskeho združenia Š.um, si Trebišov toto podujatie zaslúži, keďže v meste pôsobí viacero divadiel a konajú sa tu aj divadelné festivaly.


Program v rámci celoeurópskeho podujatia sa v Trebišove začal už v piatok (16. 11.) bábkovým predstavením v priestoroch Zemplínskej knižnice. „Snažili sme sa nájsť predstavenia, aktivity aj podujatia pre všetky vekové kategórie. Mali sme tu bábkové divadlo pre malé deti aj inscenáciu, ktorá bola úplným protipólom - drámu pre dospelých,“ povedal s tým, že išlo o naštudovanie divadla AmfiTeatro pri Centre voľného času v Trebišove.       

Súčasťou sobotňajšieho (17. 11.) večera bola aj interaktívna výstava divadelného osvetlenia. Ako pripomenul, spolu s ďalšou organizátorkou Editou Treščákovou z občianskeho združenia Š.um v inscenáciách detských divadelných súborov radi pracujú so svetlom. „Obaja radi používame netradičné svietenia, hráme sa s tieňmi, farbami tak, ako ľudia v tomto meste možno nie sú zvyknutí. Práve túto našu hru sme chceli zužitkovať v tejto výstave,“ vysvetlil. Dodal, že návštevníkom chceli ukázať, že divadlo so svetlom si možno urobiť aj doma.       

Do Noci divadiel 2018 v Trebišove sa zapojilo aj najaktívnejšia a najstaršie divadlo v meste - Divadlo G Trebišov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
06.06.2019
Počas letných prázdnin pripravilo CVČ Kuzmányho pre deti zaujímavé aktivity
Centrum voľného času na Kuzmányho ulici, ktorého zriaďovateľom je mesto Žilina, si pre deti a mládež pripravilo počas letných prázdnin širokú ponuku letných táborov.
viac
21.03.2020
Rozhlasový Archív extra uľahčí deťom učenie či spríjemní trávenie času
Rozhlasový web Archív extra môže uľahčiť deťom doma učenie či spríjemniť trávenie času. Na jednom mieste ponúka stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s pútavo spracovanými informáciami. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
viac
11.11.2022
Do Noci divadiel s témou "Vojna nemá ľudskú tvár" sa zapojí 23 slovenských miest
Tretia novembrová sobota bude na Slovensku opäť patriť Noci divadiel. Dvere divadelných stánkov, kultúrnych centier a priestorov otvorí 19. novembra v poradí 13. ročník podujatia, ktorý prinesie výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami či iné netradičné zážitky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %